Stora Segerstad-dagen firas 28 april med kosläpp och öppet hus

Stora Segerstad-dagen firas 28 april med kosläpp och öppet hus

Några kor går över en väg på väg till betet. Kon närmast kameran är brun och har en gul märkning i en örat.
Söndag 28 april släpps korna på Stora Segerstads naturbrukscentrum ut på grönbete! Då har också den anrika skolan öppet hus med många aktiviteter och information om utbildningarna där. Foto: Daniel Nilsson

Söndag 28 april bjuder Stora Segerstad naturbrukscentrum in till öppet hus – då firas nämligen Stora Segerstad-dagen. Firandet pågår mellan 10.00 och 14.00 med kosläpp och aktiviteter för alla åldrar. Klockan 11.00 välkomsttalar verksamhetschef Anders Nyberg innan korna släpps ut på betet, därefter bjuds alla besökare på bulle med mjölk.

På skolans område finns också Barnens Gård med aktiviteter för de minsta. Det blir visning av lantbruksdjur och maskiner, bakluckeloppis, veterantraktormuseum och prova-på-aktivitet med traktor- och skogsmaskinsimulatorer. För alla hundintresserade händer det saker vid Hundarnas Hus.

Enklare lunch och fika finns att köpa. Personal finns på plats för att berätta om Stora Segerstads verksamhet och skolans gymnasie- och vuxenutbildningar. Under dagen säljs även Stora Segerstads egen rapsolja som kallpressats och tömts på fina flaskor.

Mer om Stora Segerstad

Stora Segerstad Naturbrukscentrum har varit en plats för naturbruksutbildningar i mer än 100 år. I dag finns det både gymnasie- och vuxenutbildningar här, men också fortbildningar för redan yrkesverksamma. Stora Segerstad Naturbrukscentrum drivs av Region Jönköpings län, och ligger strax utanför Reftele i Gislaveds kommun.

Läs mer om Stora Segerstad Naturbrukscentrum (länk)

Kontakt:

Malin Thestrup
Biträdande rektor och studievägledare
072-205 60 95, malin.thestrup@rjl.se

Anders Nyberg
Verksamhetschef
073-021 54 58, anders.nyberg@rjl.se