Måltid som arbetsplats

Glad serveringklädd tjej med matlåda i förgrunden.
Ett gott bemötande och god, vällagad mat är viktiga ingredienser för en fin upplevelse av måltiden. Foto: Ulf Lindberg

Vi inom måltid älskar mat - att tillreda och servera den. Att få laga mat till kunder med mycket skiftande behov - patienter, skolelever, medarbetare och besökare ger jobbet en extra dimension. Liksom vårt engagemang i hållbar mat. Alla våra kök inom Region Jönköpings län är KRAV-certifierade och av våra varor är cirka 50 procent ekologiska.

Här finns måltid

Måltid är ett område inom Verksamhetsstöd och service och våra medarbetare har sina arbetsplatser på Region Jönköpings läns tre sjukhus i Eksjö, Jönköping och Värnamo. Där jobbar vi i tillagningsköken, restaurangerna och i caféet och även på en del av sjukhusens vårdavdelningar.

Vi har cirka 100 medarbetare.

Kompetens vi söker

Måltid behöver främst rekrytera köks-/serveringsbiträden och kockar. På somrarna har vi behov av ett antal köks-/serveringsbiträden inom disk, städ och transport och några få kockar.

Därför ska du jobba hos oss

Du får jobba med ett gäng som har "hjärtat i maten". För oss som jobbar här är det viktigt att älska mat och hur man tillreder och serverar den och att ha ett trevligt kundbemötande.

Vårt hjärta klappar även för hållbar mat och vi har en positiv utveckling och måluppfyllelse när det gäller Region Jönköpings läns hållbarhetsmål.

I Eksjö har våra medarbetare dessutom en extra "bonus". I april 2020 tog vi nämligen vår nya fina restaurang Matglädje, med café och butik i bruk, i det nybyggda hus 37 på Höglandssjukhuset.

Så här arbetar vi

Måltid arbetar på uppdrag av våra kunder - Region Jönköpings läns verksamheter.

Vi jobbar övergripande med planeringen av mat inom de tre sjukhusköken för patienter, elever, medarbetare och anhöriga/besökare.     

Så utvecklar vi oss

Partnerskap, nära samarbete och dialog med kunderna ger värdefulla influenser och hjälper oss att förutse deras behov.

Vi lär också av varandra när medarbetare från de tre sjukhusköken sätter sig ner och diskuterar matproduktion.

 

Övergripande om Verksamhetsstöd och service som arbetsplats