
Att vara medarbetare i regionen ska ge möjlighet till engagemang och lärande. En bra verksamhet behöver engagerade och kompetenta medarbetare. Medarbetare som trivs och arbetar för bästa möjliga resultat tillsammans med arbetskamrater och chefer.
För att regionens vision och mål ska bli verklighet behöver var och en handlingsfrihet och möjlighet att tänka nytt inom givna mål och tillgängliga resurser.
Vi vill ge dagens och morgondagens medarbetare goda förutsättningar att möta invånarnas behov, att utveckla verksamheten och att vara med och skapa en god arbetsmiljö. Alla ska ha tillgång till stöd, inspiration och utveckling i sina olika roller och med sina olika uppgifter.
Träffa våra medarbetare
Region Jönköpings län är länets största arbetsplatser med över 10 000 anställda inom ett hundratal yrken Här kommer du att få möta några medarbetare som berättar om sina arbetsplatser och behovet av att hitta nya kollegor.
Laboratoriemedicin sprider julstämning

På många arbetsplatser lyser nu adventsstjärnorna vackert, och julgranar smyckas. Laboratoriemedicin, plan 4, på Länssjukhuset Ryhov, tar juldekorationerna till en högre nivå.
Höglandssjukhuset bjöd in blivande sjuksköterskor

Blivande sjuksköterskor är viktiga kommande medarbetare. Därför genomför Höglandssjukhuset en årlig introduktionskväll där verksamheterna visar upp sig. I år kom hela 24 sjuksköterskestudenter.
Teamsjuksköterskorna Erica och Elisabet vill få fler kollegor

Erica Gröön och Elisabet Artmark Arvidsson är två av Region Jönköpings läns teamsjuksköterskor. I den rollen ska de bland annat vara mentorer för sjuksköterskekollegor som är nya i arbetet eller på kliniken, och vara ett extra stöd för dem.
Ing-Marie blev årets urologisjuksköterska

Ing-Marie Fransson, sektionsledare på urologmottagningen, Höglandssjukhuset i Eksjö, har utsetts till ”Årets urologisjuksköterska” av Riksföreningen för Sjuksköterskor inom Urologi (RSU).
György arbetar för barn och ungdomars psykiska välbefinnande

Psykolog eller läkare var drömmen som ung. När György Hideg i mitten av juni 2017 hyllades som färdig specialist i barn- och ungdomspsykiatri på Värnamo sjukhus, var det därför ett långsiktigt mål som uppfylldes.
Rebecca och Linn berättar om arbetet som biomedicinsk analytiker

Vad gör en biomedicinsk analytiker? Rebecca Nyström Issal och Linn Schultz är två av fem biomedicinska analytiker, BMA, som jobbar på klinisk fysiologi i Värnamo och här berättar de om sin arbetsplats.
Tandhygienisterna Gunilla och Maria behandlar alla åldrar

Barnen får lära sig att borsta tänderna på rätt sätt. Äldre patienter får en munvårdsbedömning. – Allt börjar med en god munhälsa, säger tandhygienisterna Maria Björk och Gunilla Rydholm vid Tranås Folktandvård som har stor variation i sitt yrke.
BUP ger stöd till barn och unga

Till barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, på Länssjukhuset Ryhov kommer barn och ungdomar upp till 18 år för bedömning av psykiatrisk sjukdom eller funktionsnedsättning. BUP kan förutom bedömning erbjuda utredning och behandling av olika psykiatriska tillstånd, med en öppenvårdsmottagning, länsövergripande slutenvårdsavdelning och anorexienhet med dagvård.
Färdiga specialistläkare firades på Länssjukhuset Ryhov

Under 2015 blev 21 läkare på Länssjukhuset Ryhov färdiga specialister inom tio olika discipliner. 1 mars 2016 firades de av sjukhusledningen och de 15 specialister som var på plats fick kort berätta om de vetenskapliga arbeten de gjort under utbildningstiden.
Trygg start i yrket för nyutbildade sjuksköterskor

En omfattande och väl genomtänkt introduktion till yrket – det erbjuds nu alla nyutbildade sjuksköterskor på sjukhusen i Eksjö, Jönköping och Värnamo.
Teknikerna som hjälper länets invånare till god hörsel

För den som har nedsatt hörsel finns en rad hjälpmedel för att få en bra livskvalitet. Det finns ett stort behov av såväl service, reparationer som installationer, något som regionens hörselvårdstekniker arbetar med.
IT-verktyg håller koll på tiden i cancervården

Grönt eller rött? Kontaktsjuksköterskorna inom regionens vård av patienter med tjocktarms- och ändtarmscancer har nu fått ett helt nytt IT-baserat verktyg som tydligt visar om ledtiderna i vården hålls. Det lokala projektet får nu nationell spridning, där Karolinska Universitetssjukhuset är först ut. I nästa steg ska också patienterna kunna följa vårdförloppet.
Patologens undersökning ger diagnos och rätt behandling

Cancer eller godartad tumör? Det är en vanlig frågeställning i det vardagliga arbetet för Mayada Al-Jaleli, ST-läkare sedan juni 2014 på patologilaboratoriet, Länssjukhuset Ryhov.
Deras analyser viktiga för att ge patienterna diagnos

Biomedicinska analytikerna Viktor Petersson och Linda Andersson och alla deras kollegor på laboratoriemedicin, Länssjukhuset Ryhov, hanterar varje dygn cirka 5 000 prover för analyser. Det är en viktig del i arbetet att ge patienterna rätt behandling.
Var med och gör skillnad på akutkliniken

– Ett sår som ska plåstras om eller ett liv som ska räddas, du vet aldrig vad som väntar dig under ett arbetspass, säger Karin Petterson, sjuksköterska på akutkliniken, Höglandssjukhuset i Eksjö. Det är en tuff men spännande vardag där man känner av pulsen och får vara med och göra skillnad.
Sara och Michael behöver fler kollegor

Sara Björserud och Michael Gustafsson, specialistsjuksköterskor på intensivvårdsavdelningen, Länssjukhuset Ryhov, arbetar varje dag med svårt sjuka människor. De uppmanar kollegor runt om i landet att bli kollegor med dem på en spännande och intressant arbetsplats.
Varierande arbete som narkosläkare på Höglandssjukhuset
– Som narkosläkare hos oss spelar man roll och kan göra skillnad. Vi är ett bra gäng här som hjälper varandra, säger Björn Orrhede, narkosläkare på operations- och intensivvårdskliniken, OP/IVA, Höglandssjukhuset i Eksjö.