Student

Sommarjobb inom Folktandvården

En kvinna i tandvårdskläder ler in i kameran. Hon står i ett behandlingsrum. Över bilden ligger en text där det står "Sök sommarjobb".
Foto: Ulf Mårtensson

Vi vill se dig utvecklas och ta stora kliniska framsteg. För vi gillar att slösa med vår kunskap. Hos oss tar du både rygg och samlar beröm – det är en sommar full av möjligheter. Här kan du se dig själv i framtiden.

Vi gissar att du längtar efter precis allt där. Patienter, teamet, att utvecklas kliniskt, pröva på, trygghet och att bli mer bekväm i din roll. Det kan vi erbjuda dig. Vi vet att en bra handledare lär, inspirerar och ger förtroende att växa. En grym start ger dig rätt förutsättningar att utvecklas. Och ger glädje i allt du gör.

Jobba hos oss

Vi ser till att sommaren passar dig och dina förkunskaper – så att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av din tid hos oss.

Ett sommarjobb skapar möjligheter. För dig och oss. Vi lär ständigt av varandra och skapar värde tillsammans. Hos oss blir du en del av något större. Stora hjärtan och varma minnen.

Läs och se mer om våra sommarjobbsyrken

 Studerar du till tandläkare?

Termin 9:

Är du tandläkarstudent och har avslutat termin 9? Då kan du arbeta på tillfällig legitimation som tandläkare under handledning hos oss. Det är i första hand dig vi erbjuder plats om sommarjobb.

Termin 1-8:

Du som läser termin 1-8 arbetar som tandsköterska och får uppgifter som arbete i steril och reception, samt assistans på behandlingsrum. Profylaxarbete kan också ingå.

Har du anknytning till länet eller har jobbat hos oss tidigare? Det tycker vi är extra värdefullt!

Studerar du till tandhygienist?

Du som inte har en tandhygienistlegitimation ännu sommarjobbar som tandsköterska. Hos oss får du utföra uppgifter som arbete i steril och reception eller assistera på behandlingsrum. Du kan också få träffa patienter för profylaxarbete.

Studerar du till tandsköterska?

Om du arbetar som tandsköterska hos oss får du jobba i steril och reception. Du får också assistera på behandlingsrum och kan få möta patienter för profylaxarbete.

Lön

  • Tandläkare termin 9 (med tillfällig legitimation): 29 800 kr, motsvarande heltid.
  • Tandläkare termin 1-8: 21 800 kr, motsvarande heltid.
  • Tandhygienist: 21 800 kr, motsvarande heltid.
  • Tandsköterska: 21 800 kr, motsvarande heltid.

Vanliga frågor och svar

"Hur fungerar det med arbetskläder?"

  • De arbetskläder du behöver finns att tillgå på klinikerna. Egna skor behöver tas med.

"Kan man ta med sig matlåda?"

  • Självklart! På klinikerna finns kyl och frys att förvara din mat i. Vi bjuder dessutom på gratis kaffe och te!

"Parkering, cykel, kollektivtrafik?"

  • De flesta av våra kliniker har personalparkering. Ibland kan det krävas p-tillstånd för att få parkera på de platserna. Därför är det alltid bra att stämma av med kliniken vad som gäller på just din arbetsplats. Om du åker kollektivt till jobbet kan det vara bra att i förväg ladda ner Jönköpings länstrafiks app. Region Jönköpings län uppmuntrar att du tar cykeln till din arbetsplats. På vissa kliniker finns det möjlighet att låsa in cykeln i cykelhus.

Handledare – hur fungerar det?"

  • Det kommer att finnas erfaren personal på plats under hela sommaren när du känner dig i behov stöd eller vill diskutera vissa moment.

 

Kontaktperson för sommarjobb

EN kvinna i vit blus som ler in i kameran.

HR-partner

Julia Andersson
072-229 50 82
julia.a.andersson@rjl.se