ST-utbildning

Två personer inom specialisttandvården behandlar en patient.
Foto: Ulf Mårtensson

Är du vår nästa expert? Som ST-tandläkare hos oss ger vi dig möjlighet att göra skillnad. Du blir en del av framtidens spetskompetens inom tandvård och växer i rollen som tandläkare.

Vid Odontologiska Institutionen har vi examinerat över 200 specialister inom samtliga nio odontologiska specialiteter sedan 1972. Vi är bra på det vi gör och finner stor drivkraft i att se dig som ST-tandläkare utvecklas hos oss. Varje dag.

Hos oss har du möjligheten att söka bland både nationella utbildningstjänster och uppdragsutbildningar. Det gör oss unika.  

Var med och forma framtidens tandvård 

Vårt hjärta klappar för att forma framtidens tandvård och att finnas till när den allmänna tandvårdens kompetens inte räcker till. Oavsett vilken typ av utbildningsplats du läser vid som ST-tandläkare deltar du i den utvecklingen och är lösningen för patienter med avancerade eller särskilda vårdbehov.

Du som söker en studieplats hos oss har praktisk erfarenhet av minst två år som tandläkare inom allmäntandvård. Vi lovar att göra vad som krävs av oss för du ska lyckas.

Våra experter är dina handledare

För en specialist är blicken riktad mot en spännande framtid i en utmanande vardag. Därför förstår vi vikten av en stadig teoretisk grund och ett starkt kliniskt kunnande.

Dina handledare är våra specialister. Det gör dem till experter inom sitt område med ett tydligt vetenskapligt förhållningssätt och en stor pedagogisk kompetens.

Vi tror också på samarbete och att ständigt kunna lära av varandra och andra. I din roll som ST-tandläkare jobbar du nära andra specialistkompetenser inom både tand- och sjukvården.  För oss är det en självklarhet och du lär dig att se hela patienten. 

Internationella utbyten

Du har också möjlighet att göra utbyten med någon av våra internationella samarbetspartners. Vi värdesätter unika kunskaper.  

En specialisttandläkare är lösningen när tandvårdsbehovet blir för komplext. Som expert på ditt område blir du en länk mellan teori och klinik, patient och allmäntandvård samt inom hälso- och sjukvårdens flöden. Efter utbildningen fortsätter du att utveckla ditt eget och andras kunnande. 

Var med du också och skapa tandvård i världsklass!