Nyheter från Folktandvården

Nyheter från Folktandvården

Odontologiskt centrum Folktandvården, Nässjö, skapar närhet till specialisttandvården för Höglandets invånare

Glada medarbetare i klinikkläder som står i en korridor på Nässjö Folktandvård.

I slutet av mars invigdes Folktandvården Region Jönköpings läns nya odontologiska satsning i Nässjö under festliga former. Här finns nu ett modernt odontologiskt centrum, där allmän- och specialisttandvård samlas under ett tak och ett namn. Allt för att kunna erbjuda invånarna på Höglandet en nära tandvård.

Två klinikchefer i Folktandvården nominerade till "Årets unga ledande kvinna"

Två kvinnor i halvprofil som tittar in i kameran.

Finns årets unga ledande kvinna i Jönköpings län i Folktandvården? Kanske! Av 21 nominerade har Folktandvården i Region Jönköpings län två klinikchefer som tävlar om den prestigefyllda utnämningen.

Amela Avdic ny klinikchef Mullsjö Folktandvård

Kvinna i kavaj som står med händerna i kors och tittar rakt in i kameran.

Amela Avdic tillträdde som ny klinikchef på Mullsjö Folktandvård i november. Hon kommer närmast från avdelningarna oral protetik och parodontologi där hon arbetat som tandhygienist. Här kan du lära känna henne lite bättre.

Uppsökande tandvård – för de som har ett större behov

Äldre man får besök av två medarbetare från Folktandvården

Folktandvården har under 80 år arbetat för en bättre munhälsa för Sveriges befolkning. Den uppsökande verksamheten är en modernare satsning men är idag ett av Folktandvårdens viktiga folkhälsouppdrag.

På Folktandvården möts alla

Medarbetare arbetar med verktyg med barnpatient. I bakgrunden tittar pappan på.

För 80 år sedan fattades beslutet om en offentligt finansierad tandvård. Då var den i första hand till för barnen, eftersom barnens tandhälsa i slutet på 30-talet var minst sagt usel. Sedan dess har folkhälsouppdraget växt och idag hör Sveriges befolkning till den som har den bästa munhälsan i världen. En av anledningarna är kliniker som Öxnehaga Folktandvård, där invånare med olika bakgrund och åldrar möts.