Att jobba hos oss

Jobba på Bankeryd Folktandvård

Ett helt gäng med medarbetare är samlade i klinikens personalrum och ler glatt in i kameran
Välkommen till Bankeryd Folktandvård Foto: Ögonblicksbild tagen med mobilkamera

Vill du ha roligt och längta till jobbet på måndag samtidigt som du utvecklas, då är du välkommen till Bankeryd Folktandvård, en ljus och modern klinik i ett välmående samhälle vid Vätterns västra strand. Vi är kliniken där vi ständigt arbetar för att våra medarbetare ska ha meningsfulla arbetsuppgifter samt känna sig betydelsefulla och saknade när de inte är på plats.

Klinikens fokus ligger naturligtvis på våra patienter och deras tandhälsa, men det är även mycket viktigt att vår personal trivs och mår bra. Vi har en positiv klinikanda med god stämning och högt i tak där vi regelbundet delar med oss av saker som gått bra eller mindre bra i syfte att ständigt förbättras. Ett brett odontologiskt kunnande får vi bland annat genom att nyttja våra yngre kollegors nya kunskaper och blanda dem med de äldre kollegornas erfarenheter – en kombination som brukar bli väldigt bra!

Ett stort patientunderlag i olika åldrar med varierande vårdbehov gör att vi utför alla typer av behandlingar, även implantatprotetik, mindre kirurgiska ingrepp och vid behov används lustgas eller annan sedering. Kliniken bedriver också extern verksamhet i skolor samt har ansvar för den uppsökande verksamheten på äldreboendena i vårt upptagningsområde. Två gånger per år sätter vi upp Folktandvårdens mobila utrustning på ett äldreboende för att hjälpa och underlätta för de som har svårt att ta sig till oss på kliniken - då kommer vi till dem.

Vi lägger stor vikt vid handledning. Erfaren personal handleder alla nya kollegor oavsett yrkeskategori. Genom auskultation och kurser på Odontologiska institutionen i Jönköping, finns möjlighet att bredda sin kompetens. Här är specialister inom samtliga områden representerade.

Stora delar av vår klinik har nyligen genomgått en omfattande renovering där vi fått ljusa och trevliga lokaler, ny odontologisk utrustning och dessutom en takterrass i anslutning till vårt personalrum där vi laddar med energi och fyller på våra D-vitamindepåer.

Bankeryd – en plats som har det mesta

Bankeryd ligger vackert beläget 1 mil norr om Jönköping. Det finns goda möjligheter att pendla med buss, bil eller tåg och fina cykelbanor. I Bankeryd känner man verkligen närheten till vatten! Här finns generösa vyer över Vättern och vår fina sjö bjuder på en härlig sandstrand i anslutning till Domsands småbåtshamn. Tycker man att Vättern är i kallaste laget, men ändå känner för ett dopp så erbjuder Attarpsbadets utomhusbassäng möjlighet till bad i mer komfortabel temperatur. Vi har också ett aktivt natur- och föreningsliv samt ett gym med möjlighet till träning på fritiden.

I samma hus som kliniken finns även vårdcentral, apotek och restaurang. I övrigt finns det mesta man behöver i centrum eller strax utanför, som till exempel, ytterligare restauranger, café, mataffärer, bank, hårfriseringar, bibliotek, skoaffär med mera. För barnfamiljen finns skola upp till årskurs 9.

Fakta om Bankeryd folktandvård

Medarbetare

  • 19

Patientstock

  • 5 600 vuxenpatienter
  • 4 500 barnpatienter

Kontaktpersoner

Sofia Asplund Brenander 
Klinikchef
010-242 38 49
sofia.asplund-brenander@rjl.se 

Susanne Girmalm Roos
Klinikkoordinator
010-242 38 48
susanne.girmalm.roos@rjl.se