Priser för allmän-, specialist- och akuttandvård

En person håller i ett betalkort tillsammans med ett kvitto från Folktandvården. Här finns varje enskild taxa i listan tandvårdstaxa.
Foto: Anna Wennberg

I vår prislista (tandvårdstaxa) hittar du priser för varje åtgärd (en åtgärd är en del av undersökningen eller behandlingen). Från och med 0 och till och med det år du fyller 23 år är tandvården gratis. Från och med 1 januari det år du fyller 24 år får du betala för din tandvård.

Hur mycket du får betala beror på vilken typ av undersökning eller behandling du får. En del av undersökningen eller behandlingen ersätts av Försäkringskassan. 

Fullständiga prislistor för allmän-,  specialist- och akuttandvård

Här kan du se vad åtgärderna kostar. Det kan vara svårt för dig att avgöra vilka åtgärder du kan behöva. Därför rekommenderar vi dig att fråga din klinik för att vara säker på hur mycket just du ska betala. Priserna är desamma hos alla folktandvårdskliniker i Region Jönköpings län.

Observera att om du uteblir från din bokade tid utan att avboka, debiteras du för uteblivande enligt följande:

Vuxen:

  • Tidsåtgång för behandling upp till 29 minuter, 450 kronor.
  • Tidsåtgång för behandling upp till 30 minuter eller mer, 700 kronor.

Barn (0 till fyllda 18 år, därefter debitering som vuxen): 250 kronor 


Prislista för allmän- och specialisttandvård (pdf-fil, 328 kB)

Prislista för akuttandvård (pdf-fil, 256 kB)

Betalning

Du betalar i samband med varje besök. Vi tar inte emot kontant betalning. Vi ser helst att du betalar med kort, endast i undantagsfall med e-faktura eller faktura som du får med posten. Folktandvården tar inte ut någon extra avgift för fakturan. Om du har frisktandvårdsavtal betalar du inget vid besöket.

Från och med 0 och till och med det år du fyller 23 år är tandvården gratis. Från och med 1 januari det år du fyller 24 år får du betala för din tandvård.

Så här anmäler du e-faktura via din bank (Extern länk)

Villkor för garanti vid utförd tandvård inom
Folktandvården, Region Jönköpings län

Läs mer här