Kultur

Nyheter

Sommarförfattarskola för unga på Nynäs slott

Sommarförfattarskolan är en författarutbildning för dig som är ung och vill utveckla ditt skrivande. Här får du professionell ledning i ditt skrivande av verksamma författare. Du får även lära känna andra unga med skrivintresse.

Vill du sommarjobba som författare? Sök till Platsens författare senast 15 maj!

Fjorton ungdomar i åldrarna 15-19 år kommer i sommar få möjlighet att jobba som författare i tre veckor, som en del av Region Jönköpings läns kulturferiepraktik. ABF i Mullsjö, Habo bibliotek, Jönköpings litteraturhus och Kultivera i Tranås erbjuder platser och anmälan sker till respektive organisation.

Anmälan till Skapa Dans 2024 är öppen

Två dansare på en scen

Koreografitävlingen Skapa Dans riktar sig till dig som är mellan 14-22 år och bor i Jönköpings län. Tävlingen vill uppmuntra ungdomar till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet.

Fler kulturupplevelser för barn och unga genom utökat kulturbidrag

Barn skapar i lera

Kulturrådet har utökat sitt kulturbidrag för 2024 med 812 000 kronor för Region Jönköpings län. Utökningen av både statligt och regionalt bidrag gör att bland annat Vandalorum kan göra sin designskola för barn och unga permanent. Riksteatern kan göra sitt tillfälliga projekt Kultturrätten till en långsiktig insats för att fler skolelever ska kunna ta del av kulturupplevelser.