Hbtqi - vi är till för alla

Många personer som går i ett pride-tåg och viftar med prideflaggor. Två personer bär en vit banderoll med texten "Vi är till för alla".

När det gäller hbtqi-frågor arbetar Region Jönköpings län under devisen Vi är till för alla. Ingen ska uppleva sig kränkt eller missförstådd på grund av sexuell läggning eller könsidentitet/könsuttryck i mötet med vården eller någon av våra andra verksamheter.

Region Jönköpings län arbetar för att förebygga och minska ohälsa bland hbtqi-personer. Alla ska känna sig välkomna att arbeta hos oss, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet/könsuttryck. Detta gäller alla arbetsplatser inom Region Jönköpings län.

Vi erbjuder utbildning och diplomering inom hbtqi-frågor till alla verksamheter inom Region Jönköpings län och till samarbetspartners.

Läs mer om vårt arbete med hbtqi-frågor på Folkhälsa- och sjukvårdswebben (Extern länk) 

Vi medverkar i länets olika prideveckor sedan 2013

Region Jönköpings län har varit bidragsgivare och medarrangör till prideveckan i Jönköping/Qom ut sedan starten 2013. Vi finns också med i liknande sammanhang i flera av länets övriga kommuner, till exempel i Eksjö, Nässjö och Tranås. 

Läs mer om Region Jönköpings läns deltagande i Jönköpings pridevecka 2023 i den här nyheten.