Kultur

Talang och produktion

Två killar sitter mitt emot varandra vid ett bord med en skärm och en padda och gör film.
Film- och regiutbildning för ungdomar på Sörängens folkhögskola i Nässjö. Foto: Johan W Avby

Produktionsdelen fokuserar på nätverksbygge, workshops, coaching och riktar sig främst till unga, vuxna och äldre filmare.

Extra stöd till dokumentärfilm: Talent to Watch

Region Jönköpings Län vill främja produktionen av dokumentärfilm och öppnar en extra utlysning av utvecklingsstöd för dokumentärfilm och hybridfilm oavsett längd. Syftet är att ge filmare i länet möjligheten att utveckla projekt av dokumentär karaktär och stimulera nya röster att etablera sig i filmbranschen.

Den extra utlysningen sker med stöd från Svenska Filminstitutets satsning Talent to Watch.

Sista dag för ansökan är 31 oktober.

Här kan du läsa mer och ansöka!  (Extern länk)

 

Projektbidrag film: manus- och förproduktionsstöd

Projektbidraget syftar till att stimulera nya filmare och nya berättelser med koppling till Jönköpings län. Det går att söka för filmprojekt som befinner sig i förproduktionsstadium.

Projektbidrag film: manus- och förproduktionsstöd (extern länk) (Extern länk)

GAZE

Vill du göra film? Eller gör du redan film och lyckas inte riktigt ta dig vidare in i branschen? GAZE – nya filmröster, är programmet för dig som bor eller verkar i Jönköpings län och som vill utveckla dig inom filmens område.

Här kan du läsa mer och skickar in din anmälan

Kortfilmstävling: Nya Filmskapare

I samverkan med Värnamo Filmhistoriska Festival 18-21 april genomför Region Jönköpings Län varje år en kortfilmstävling med samtida film från, eller med anknytning till länet. En jury väljer ut de filmer som blir nominerade och som kommer visas under festivalen. Blir din film antagen har den chans att vinna en prissumma på 10 000 kronor.

Läs mer om regler och skicka in ditt bidrag här!

Ping kortfilmstävling

Anmälan är öppen till årets upplaga av kortfilmstävlingen Ping med chans att vinna plats på Novemberfestivalen. Läs mer här!

Nätverksträffar

Vi arrangerar nätverksträffar som är öppna för alla. Det kan vara masterclasses, filmvisningar, träffar kring ett ämne eller med inbjudna gäster. Vi arrangerar också workshops i inom filmutvecklingens olika områden.

Coachning

I mån av tid erbjuder vi:

  • Stöd i att skriva projektbeskrivningar och ansökningar
  • Stöd att analysera filmidéer och få tips till den fortsatta arbetsprocessen
  • Manusutveckling

Nyhetsbrev

Genom vårt nyhetsbrev tipsar vi om utbildningar, regionala stödinsatser, utlysningar, workshops och andra filmaktiviteter i länet, Sverige och internationellt.