Klinikchef, Smålandsstenar

Smålandsstenar Folktandvård

Har du ett stort intresse för ledarskap och brinner för ständig utveckling? Då har vi en spännande chans för dig som är tandläkare att växa in i ett ledarskap på en trevlig och välfungerande klinik.

Vi söker nu en klinikchef till Smålandsstenar Folktandvård. Med patienten som självklar utgångspunkt arbetar vår klinik med mottot "Små förbättringar och ständig utveckling”. Kompetensutbyte och utveckling i vardagen är en självklarhet för alla våra medarbetare på kliniken.

Lär känna vår klinik genom att besöka vår sida Jobba på Smålandsstenar Folktandvård.

Vi söker
Till Smålandsstenar Folktandvård söker vi dig som är legitimerad tandläkare. Vi ser gärna att du har flerårig klinisk yrkeserfarenhet inom din profession.

För tjänsten som klinikchef krävs datorvana, körkort B samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska språket. Det är meriterande för tjänsten om du har tidigare erfarenhet eller utbildning inom ledarskap.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, kvalitetsmedvetenhet och viljan att bidra till ett gott arbetsklimat. Vi välkomnar såväl interna som externa sökande. 

Vi erbjuder dig
Du erbjuds en tillsvidareanställning som tandläkare i Folktandvården, Region Jönköpings län. Anställningen som klinikchef är ett tidsförordnande på 2-4 år med möjlighet till förlängning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Som klinikchef finns goda möjligheter till erfarenhetsutbyte med andra klinikchefskollegor då ni regelbundet möts i nätverk för verksamhetens klinikledningar. Som chef i Region Jönköpings län är du en del i ett större sammanhang där chefer möts och utvecklas tillsammans.

För att ge dig goda förutsättningar att lyckas med ditt uppdrag som klinikchef har du stöd från din närmaste chef samt Folktandvårdens stödfunktioner; IT, ekonomi, HR, kommunikation- och marknad samt dentalservice.

Det här får du arbeta med
I ditt uppdrag som klinikchef ansvarar du för personal- och ekonomifrågor, utvecklings- och förändringsarbete samt verksamhetsplanering och uppföljning. Tillsammans med din klinikkoordinator, som utgör en del i klinikledningen, leder du och utvecklar såväl medarbetare som klinik. 

Som klinikchef driver du kliniken enligt Folktandvårdens mål och gemensamma värdegrund och tillsammans med dina medarbetare utvecklar du kliniken.

Utöver arbetet som klinikchef kommer du även att arbeta kliniskt som tandläkare.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som är trygg och stabil i dig själv och i din yrkesroll. Att agera som arbetsgivarrepresentant i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan och policys är en självklarhet för dig. Du har ett genuint intresse för ledarskap genom vilket du leder, motiverar och förser dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål. Som ledare har du förmåga att skapa engagemang och delaktighet.

I rollen som klinikchef kommer du ha stora kontaktytor. Du är lyhörd och trivs i samarbete med andra. Om en konflikt uppstår hanterar du den på ett konstruktivt sätt. Din kommunikation är tydlig och situationsanpassad. Du är mån om att stämma av förväntningar samt säkerställa att ditt budskap nått fram.

Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Din förmåga att på ett effektivt sätt strukturera och prioritera ditt arbete gör att du når uppsatta mål och håller de tidsramar som finns.

Detta värderar vi högt
Är du nyfiken på våra värderingar, mål och visioner? Läs mer på Jobba på Folktandvården.

Så här gör du om du är intresserad
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Michael Trollstad, 073-433 17 53 eller klinikkoordinator Pia Johansson, 010-244 27 69.

Facklig kontaktperson för Tjänstetandläkarna är Olivia Dahl, 073-934 52 08.

Sista ansökningsdag är den 1 november 2020. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen in med din ansökan redan idag!

Vi undanber oss vänligen all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. 

Sök jobbet som Klinikchef, Smålandsstenar Tillbaka till lediga jobb