Ögonkliniken på Länssjukhuset Ryhov som arbetsplats

Ögonkliniken i Jönköping är en modern och professionell verksamhet som är specialiserad på ögonvård. Vi erbjuder en mängd olika tjänster såsom ögonundersökning, diagnostik och behandling av ögonsjukdomar, ögonkirurgi och synkorrigering.

Vår personal består av 75 personer som arbetar tillsammans för att ge patienterna den bästa möjliga vården. Därutöver har vi även utbildningstjänster. Vi är stolta över att erbjuda en personlig och individanpassad service där varje patient behandlas med respekt och omtanke.

På ögonkliniken i Jönköping använder vi oss av den senaste teknologin och utrustningen för att säkerställa exakta diagnoser och effektiva behandlingar. Vi strävar alltid efter att ligga i framkant när det gäller ögonvård och fortsätter att utveckla våra metoder för att kunna erbjuda den mest avancerade sjukvården för ögon och hälsa.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett brett utbud av kompetensutvecklingsmöjligheter och tror starkt på att investera i våra medarbetares utbildning och utveckling. Detta för att kunna erbjuda högsta möjliga kvalitet i vår verksamhet.

Vi har ett omfattande utbildningsprogram som täcker allt från yrkesspecifika kurser och vidareutbildning till ledarskapsutbildningar och språkkurser. Vi stödjer också våra medarbetare i att ta del av externa utbildningar som är relevanta för deras arbete.

För oss är det viktigt att främja en kontinuerlig inlärningskultur där medarbetarna känner sig uppmuntrade och stöttade att utvecklas och växa i sina roller. Vi tror att detta bidrar till att skapa en positiv och produktiv arbetsmiljö, samtidigt som vi bevarar hög standard i vår verksamhet.

Yrken hos oss

  • assistenter
  • läkare
  • optiker
  • optometrister
  • ortoptister
  • sjuksköterskor
  • undersköterskor
  • vårdadministratörer

Att jobba hos oss

Vi tar hand om patienter med skador och problem i ögonen. På mottagningen får patienten träffa läkare, ögonsjuksköterska, sjuksköterska, ortoptist, optiker eller undersköterska, som har olika former av mottagning. Hur dessa ser ut är beroende på vilken diagnos det rör sig om. Ibland träffar patienten flera yrkesgrupper i teammottagningar.

Vi opererar inom flera olika områden, till exempel katarakt, glaucom, plastik, hornhinne-, tårvägs- och skelningskirurgi.

Vi tar emot både vuxna och barn och har jourmottagning på kvällar och helger. Under ett år har vi cirka 40 000 patientkontakter.

Vi utvecklar och utvecklas

Den övergripande utvecklingen av verksamheten och medarbetare har två huvudspår. Dels har vi den professionella delen med det kliniska teoretiska samt praktiska innehållet, dels har vi LEAN managementmodellen från SIQ (Swedish Institute for Quality). Med den säkrar vi vår kvalitetsutveckling. Vår modell är SIQ:s vetenskapligt framtagna med de 13 värderingar som grund parat med de sex delarna i ”God Vård.”