Kultur

AiR Småland – nytt residensprogram för konstnärlig utveckling

AiR Småland är ett nytt residensprogram som drivs av sektionen Kulturutveckling inom Region Jönköpings län, med stöd av Kulturrådet. Målet är att ge plats och tid till konstnärlig utveckling genom att erbjuda residens i länet. Residensen sker genom vistelsestipendier för gästande residenter som kommer att tas emot av en lokal stipendiat/värd där båda ges förutsättningar att fokusera på konstnärligt undersökande arbete samt möjlighet till inspiration och fördjupning inom sitt område.

Syftet med AiR Småland är att stärka Jönköpings läns fria kulturliv, kulturaktörer och institutioner, samtidigt som länets kulturliv utvecklas i utbytet med gästande residenter.

AiR Småland kommer att ta emot sökande som är verksamma inom konstområdena litteratur, dans, bild och form samt film. För det första residenset som äger rum mellan 9 september - 9 december i år har vi valt litteratur som fokus.

Vi söker nu:
• Publicerade författare med bas i Jönköping län som, i samarbete med lokala aktörer inom det fria kulturlivet och institutioner i länet, vill ta emot residenter inom litteratur under ovanstående period för 2024.
• Publicerade författare från resten av Sverige, Norden och internationellt som önskar utveckla sitt skrivande under tre månader under ovanstående period för 2024.

Läs mer om Air Småland ansök här