Kultur

Filmpedagogutbildning

Vill du skapa film med barn och unga? Välkommen till en tre dagars grundkurs i filmpedagogik. Kursen täcker grunderna i filmskapande – bildberättande, manus, ljud och redigering – och ger pedagogiska verktyg för att lära ut och stötta unga i deras filmskapande.

Kursen riktar sig till dig som vill kunna skapa film med barn och unga – kanske arbetar du som pedagog, fritidspedagog, kulturskolepedagog, förskollärare eller liknande. Kursen arrangeras av Region Jönköpings Län.

Vad: Kurs i filmpedagogik med målgruppen barn och unga
När: 17-19 juni, kl. 9.00-16.00
Var: Ryhovs Herrgård, hus M7, Jönköping

Vi bjuder på för- och eftermiddagsfika samt lunch. Kursen är kostnadsfri, men om du är anmäld och inte dyker upp kommer vi att debitera en kostnad av 500 kr.

Kursledare: Jimi Vall Peterson
Jimi Vall Peterson är regissör och manusförfattare bosatt i Göteborg. Hans kortfilmer har visats på ett 50-tal filmfestivaler världen över, och kortfilmen Sova över blev nominerad till Iris Prize – världens största kortfilmspris för HBTQ-film. Jimi har ett stort intresse för film och filmens historia och älskar att dela med sig av sin passion för mediet till andra människor.

Anmälan

Anmäl dig här (Extern länk)

Frågor

Har du frågor om filmpedagogutbildningen, kontakta filmutvecklare Helena Sandberg: helena.sandberg@rjl.se, 010-242 45 25