Kultur

Talangdagar för filmskapare på Fårö under Bergmanveckan

En grupp människor i solnedgången på en strand
Nu kan du som är filmare i Jönköpings län söka till talangdagarna under Bergmanveckan på Fårö. Foto: Film på Gotland

Bergmanveckans talangdagar håller till på Fårö den 26 juni till 30 juni 2024. Det är en inspirerande vecka där deltagarna erbjuds utvalda delar av Bergmanveckans program, exklusiva möten med Bergmanveckans gäster, nätverkande, erfarenhetsutbyte och kreativa övningar i Fårös filmiska landskap.

Ansökan

För att söka skriver du en kort motivering till varför du vill åka (max en A4). Skicka också en CV/filmografi och en länk till något du gjort tidigare eller som du arbetar med just nu. Du måste ha koppling till Jönköpings Län. Du får inte ha deltagit tidigare och du måste ha fyllt 18 år.

Ansök om att delta via e-mail till cecilia.torquatodeoliveira@rjl.se

Skriv gärna "Ansökan talangdagar" i ämnesraden. Du kommer att få bekräftelse på att ansökan mottagits. Skicka din ansökan senast 5 maj.

Urval görs av länets filmutvecklare utifrån filmarens motivering och tidigare verk. Beslut går ej att överklaga.

Praktisk information

Vi ordnar transport till Visby. Film på Gotland ordnar transport från Visby till Fårö. Anländer du andra tider än erbjudna får du själv ta dig till Fårö. Programmet avslutas på fredag kväll. Städning, utcheckning och hemfärd sker på lördag morgon.

Film i Jönköpings län står för kostnaden för talangprogrammet (ca 4500:-) och resa med färja (ca 2000:-). Du kommer att bo på Sudersand i fembäddsstugor med självhushåll, ett stenkast från en av Fårös vackraste stränder. Du får logi, en enklare måltid, hyrcykel, medlemskap i festivalen, biljetter till arrangemang som ingår i talangdagarnas program samt lokala transporter av oss. Egna sänglinnen och handdukar tas med eller hyrs på egen bekostnad. Städning av stugorna görs av deltagarna inför avresan.

Om Bergmanveckans talangdagar

Sedan 2009 har Film på Gotland (Extern länk), Filmregionerna (Extern länk) och Bergmancenter (Extern länk) arrangerat Bergmanveckans talangdagar parallellt med Bergmanveckan på Fårö. Talangdagarna är en arena för talangutveckling med ambitionen att skapa en kreativ mötesplats för filmare som kommit en bit på väg.