Kultur

SPOK Jönköpings län söker projektledare

SPOK (samtida produktion och konsumtion) grundades 2016 av designern Jenny Norberg i syfte att synliggöra och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter. Foto: Gustav Wijk

Sedan årsskiftet är Jönköpings län en del av det nationella SPOK-nätverket som arbetar för ett skifte från global till lokal tillverkning. SPOK Jönköpings län drivs av Kulturgatan Bodafors med Region Jönköpings län som huvudfinansiär. I samband med lanseringen under 2024 utlyser projektet nu en tjänst som projektledare.

Vill du starta upp och projektleda den regionala verksamheten SPOK Jönköpings län som utgår från Kulturgatan Bodafors? Har du goda projektledaregenskaper, ett stort kontaktnät och ett brinnande intresse för hållbar design? Skicka din ansökan senast 7 juni, men gärna redan idag! Ansökan och frågor om tjänsten skickar du till jkpg@s-p-o-k.se.

Om SPOK

SPOK är en nationell plattform för hållbar produktion och konsumtion som syftar till att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri. Jönköpings län är den nionde ”hubben” i Sverige som är ansluten till projektet. Läs mer om SPOK på: s-p-o-k.se (Extern länk)

Om tjänsten

Som projektledare kommer du att utveckla den regionala verksamheten inom SPOK Jönköping län. Du kommer att inventera och utveckla befintliga nätverk samt lyfta fram bredden av tillverkare, från slöjd till industri, för att koppla samman dessa med formgivare. SPOK Jönköpings län syftar även till att bidra till det lokala näringslivet genom att bevara och tradera kunskap samt skapa förutsättningar för hållbar utveckling av industrin.

Arbetet innebär att kartlägga, kvalitetssäkra och lista lokala tillverkare – små till stora företag med en flexibel tillverkning samt öppenhet för samarbete. Detta för att designers, arkitekter, konstnärer, entreprenörer och andra kreativa företag lättare ska kunna hitta produktionsmöjligheter i Jönköpings län. Tjänsten är både utåtriktat operativ och strategiskt administrativ. Uppsökande arbete genom telefonkontakt, företagsbesök och nätverkande varvas med marknadsföring, projektledning och administration. I arbetet ingår också att genom samarbetsprojekt och workshops skapa en tydlig mötesplats som aktiverar konkreta samarbeten och genom dessa inspirera till regional utveckling.

Som projektledare blir du ansvarig för att driva och utveckla den regionala verksamheten och knyta den till SPOK:s nationella organisation. Du kommer i huvudsak att arbeta självständigt och planerar samt rapporterar verksamheten i nära samverkan med Kulturgatan Bodafors samt med Bild- och formutvecklare på Region Jönköping län.

Du som projektledare anställs av Kulturgatan Bodafors (Stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors) och arbetet utgår från Bodafors. Tjänsten innehåller resor inom hela Jönköpings län samt studiebesök och konferenser utanför länet.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m 2026-12-31, med möjlighet till förlängning.
Tjänstgöringsgrad: 30 %
Önskat startdatum: Omgående

Utbildning

Du som söker har en relevant högskole- eller universitetsutbildning, gärna med inriktning mot design/formgivning, design management, projektledning eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig.

Personliga egenskaper och förmågor

Vi söker en handlingskraftig person med ett genuint intresse av och förståelse för material och tillverkning. Du gillar att driva processer framåt och har ett strategiskt tänk samt förmåga att se till helheten vilket innefattar strukturerad och god administrativ förmåga. Du är lösningsinriktad, samarbetsorienterad och kommunikativ. Tjänsten innebär självständigt arbete inom ramen för det uppdrag som projektet har vilket ställer krav på förmåga att ta initiativ och uppnå resultat. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Övriga krav och önskemål

Körkort erfordras.
Du har arbetslivserfarenhet från en roll där du axlat ansvar som projektledare, utvecklare eller liknande.
Du har erfarenhet av samarbete inom designproduktion.
Du har god datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska språket.
Du är van att kommunicera i tal och skrift, däribland via sociala medier.

Ansökan

Ansökan och frågor om tjänsten skickar du till jkpg@s-p-o-k.se senast 7 juni 2024.