Kultur

Dansföreställningen Garden of Growth av Tevin Redvall 30 april på Spira

En dansare med en stol

Projektet Scenrum är ett samarbete mellan Region Jönköpings län och Kulturhuset Spira för att främja möjligheten för danskonstnärer att etablera sig samt att stärka danskonsten i hela länet. Som en del av projektet visas dansföreställningen Garden of Growth av och med Tevin Redvall på Kulturhuset Spira den 30 april.

Garden of Growth är en fängslande dansföreställning som tar med dig på en transformativ resa där du utforskar djupet av vad tillväxt verkligen betyder. Förbered dig på en värld där rörelse blir ett språk för självupptäckt, där vi ifrågasätter essensen av tillväxt och dess djupa inverkan på våra liv.

Med inspiration från berättelsen om Edens lustgård och livets cirkel, gräver Garden of Growth in i själva essensen av tillväxt och ställer grundläggande frågor: Vad definierar tillväxt? Är det bara fysisk evolution eller något djupare? Är tillväxt en handling eller ett tillstånd av vara? Finns den enbart i jämförelse med vad som var tidigare?

Koreograf och dansare: Tevin Redvall. 

Tevin Redvall är en prisbelönad frilansdansare, koreograf, danspedagog och battler som medverkat i produktioner nationellt och internationellt. Melodifestivalen, SVT och TEDx är några exempel där Tevin framträtt och är en av Sveriges "up and coming" dansare som ofta kopplar ihop flera dansstilar för att skapa innovativa uttryck. Med ursprung från Jönköping har nu Tevin utforskat sig vidare inom Göteborgs dansscen och skapat sig själv ett namn inom dansvärlden utomlands såsom i Sverige.

Läs mer och köp biljetter här. (Extern länk)