Kultur

Filmproduktion

Två killar sitter mitt emot varandra vid ett bord med en skärm och en padda och gör film.
Film- och regiutbildning för ungdomar på Sörängens folkhögskola i Nässjö. Foto: Johan W Avby

Produktionsdelen fokuserar på nätverksbygge, workshops, coaching och riktar sig främst till unga, vuxna och äldre filmare.

Nätverksträffar

Vi arrangerar nätverksträffar som är öppna för alla. Det kan vara masterclasses, filmvisningar, träffar kring ett ämne eller med inbjudna gäster. Vi arrangerar också workshops i inom filmutvecklingens olika områden.

Coachning

I mån av tid erbjuder vi:

  • Stöd i att skriva projektbeskrivningar och ansökningar
  • Stöd att analysera filmidéer och få tips till den fortsatta arbetsprocessen
  • Manusutveckling

Nyhetsbrev

Genom vårt nyhetsbrev tipsar vi om utbildningar, regionala stödinsatser, utlysningar, workshops och andra filmaktiviteter i länet, Sverige och internationellt.

Projektbidrag film: manus- och förproduktionsstöd

Projektbidraget syftar till att stimulera nya filmare och nya berättelser med koppling till Jönköpings län. Det går att söka för filmprojekt som befinner sig i förproduktionsstadium.

Projektbidrag film: manus- och förproduktionsstöd (extern länk) (Extern länk)

GAZE

Vill du göra film? Eller gör du redan film och lyckas inte riktigt ta dig vidare in i branschen? GAZE – nya filmröster, är programmet för dig som bor eller verkar i Jönköpings län och som vill utveckla dig inom filmens område.

Här kan du läsa mer och skickar in din anmälan

 

Ping kortfilmstävling

Anmälan är öppen till årets upplaga av kortfilmstävlingen Ping med chans att vinna plats på Novemberfestivalen. Läs mer här!