Näringsliv och attraktivitet
Ät mat i säsong
Genom att välja råvaror som är i säsong får du mat som smakar mer, är näringsrik, klimatsmart har klimat- och miljöfördelar och bidrar till en mer hållbar robust livsmedelsproduktion.
Höstens godbitar
- Kantareller, trattkantarell och
annan svamp - Potatis
- Rotfrukter - morot,
palsternacka och rödbeta - Kål - savojkål & salladskål
- Lök
- Majs
- Pumpa
- Viltkött
- Lamm- och tackakött
- Äpplen (Aroma, Cox orange,
Ingrid Marie m.fl) - Päron
- Bär - lingon, blåbär, hallon och hjortron
Så kan vi alla bidra
Ett växande intresse för närproducerade produkter och politiska beslut gör att utbudet hos leverantörer och i butikerna ökar. Genom att planera våra inköp och efterfråga säsongsanpassade livsmedel kan vi tillsammans bidra till ett mer hållbart matsystem – med positiva effekter för vår hälsa, miljön och det lokala samhället.
