Näringsliv och attraktivitet

Ät mat i säsong

Genom att välja råvaror som är i säsong får du mat som smakar mer, är näringsrik, klimatsmart har klimat- och miljöfördelar och bidrar till en mer hållbar robust livsmedelsproduktion.

Höstens godbitar

  • Kantareller, trattkantarell och
    annan svamp
  • Potatis
  • Rotfrukter - morot,
    palsternacka och rödbeta
  • Kål - savojkål & salladskål
  • Lök
  • Majs
  • Pumpa
  • Viltkött
  • Lamm- och tackakött
  • Äpplen (Aroma, Cox orange,
    Ingrid Marie m.fl)
  • Päron
  • Bär - lingon, blåbär, hallon och hjortron

Så kan vi alla bidra

Ett växande intresse för närproducerade produkter och politiska beslut gör att utbudet hos leverantörer och i butikerna ökar. Genom att planera våra inköp och efterfråga säsongsanpassade livsmedel kan vi tillsammans bidra till ett mer hållbart matsystem – med positiva effekter för vår hälsa, miljön och det lokala samhället.