Arbetsplatser

Ögonmottagningen på Höglandssjukhuset Eksjö som arbetsplats

Ögonmottagningen på Höglandssjukhuset i Eksjö är en av tre ögonmottagningar på sjukhus i Region Jönköpings län. Våra medarbetare tar hand om patienter med ögonsjukdomar och akuta ögonskador. Vi erbjuder kvalificerad ögonsjukvård, men är också en av åtta vårdvalsenheter i Region Jönköpings län.

Den här kompetensen söker vi

Den kompetens vi söker varierar över tid. Gå gärna in under lediga jobb för att se vilka tjänster som är lediga på vår klinik. Om du har andra frågor – kontakta gärna vår HR-konsult.

Därför ska du jobba hos oss

Kliniken har en kompetensbredd som står sig väl i jämförelse med andra länssjukhus i Sverige. Våra läkare är subspecialiserade inom en rad områden; glaukom, ögonkomplikationer hos diabetespatienter, makulaförändringar, intravitreala injektioner, laserbehandlingar och kataraktoperationer.

För vårdpersonalen finns profilering inom bland annat barnverksamhet, ögonbottenfotograferingar, synfältsundersökningar, syn/tryckmottagningar och att assistera vid operationer. Hos oss är alla medarbetare lika viktiga och du blir del av en arbetsgrupp med god gemenskap.

Vi är positiva till utbildning och kompetensutveckling. Vi har också möjlighet att erbjuda utbildning till specialistsjuksköterska inom ögonsjukvård.

De här yrkena finns hos oss

Ögonmottagningen i Eksjö har omkring 30 medarbetare med yrken som

  • ortoptist
  • optiker
  • optometrist
  • läkare
  • undersköterska
  • vårdadministratör
  • ögonsjuksköterska

Yrken i Region Jönköpings län

Så här arbetar vi

Mottagningarna ger specialiserad ögonsjukvård som bland annat omfattar undersökningar, behandlingar och uppföljningar av olika ögonsjukdomar hos vuxna och barn. Mottagningarna gör även kataraktoperationer (grå starr) och ögonbottenfotografering vid diabetes.

Kataraktoperation

Vid en kataraktoperation ersätts den egna, grumliga linsen med en konstgjord lins för att ge förbättrad syn. Vid operationen får man lokalbedövning med ögondroppar. Den egna linsen sönderdelas sedan med en ultraljudsnål och sugs ut via ett litet snitt i hornhinnan. Därefter sätts en konstgjord plastlins in via samma snitt. Operationen tar i normalfallet ungefär 10–20 minuter och man kan gå hem samma dag.

Ögonbottenfotografering

Vid ögonbottenfotografering fotograferas ögats näthinna med hjälp av en ögonbottenkamera. Bilderna visar om diabetessjukdomen har orsakat förändringar i näthinnan.

Det här värderar vi högt

Hos oss är det viktigt med ett gott bemötande och ett personcentrerat arbetssätt där våra patienter känner sig trygga och sedda. Vi arbetar för goda medicinska resultat och möjlighet för medarbetarna att förverkliga idéer om utveckling och att driva förbättringsarbete.

Så här utvecklar vi verksamheten

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla samarbetet mellan mottagningarna på länets tre sjukhus. Det är självklart att våra medarbetare ska kompetensutvecklas, både genom gemensamma utvecklingsdagar på kliniken och genom fortbildning. Medarbetarna är delaktiga i mottagningens utvecklingsarbete.

Här finns ögonkliniken

Ögonmottagningen finns på Höglandssjukhuset i Eksjö. 

Vi är en relativt liten mottagning som har ett gott samarbete mellan de olika yrkesgrupperna. Vi har också ett bra samarbete med övriga ögonkliniker i Region Jönköpings län.

Organisatoriskt tillhör ögonmottagningen verksamhetsområde Kirurgisk vård i Region Jönköpings län.