Sjuksköterska på ELSA-enheten

Sjuksköterskor som utför sitt arbete.

På Höglandssjukhuset i Eksjö kan du som är legitimerad sjuksköterska ansöka om att bli ELSA-sjuksköterska. Det innebär att du arbetar på olika avdelningar och får möjlighet att samla unik erfarenhet och kompetens.

Vad innebär det att vara sjuksköterska på ELSA-enheten?
ELSA står för Enheten för legitimerade sjuksköterskor i allmäntjänstgöring. Som ELSA-sjuksköterska är du tillsvidareanställd, men du arbetar på olika avdelningar för att bredda din kompetens. Du arbetar i regel under sex månader på varje avdelning innan du byter. Bytet av placering sker 1 mars och 1 september. Som ELSA-sjuksköterska är du en del av avdelningens ordinarie bemanning under tiden du är där, du går alltså inte utöver ordinarie personal.

Hur är det att vara ELSA-sjuksköterska?
Som ELSA-sjuksköterska får du möjligheten samla erfarenhet från olika avdelningar och föra vidare goda arbetssätt till nya placeringar. Du får inblick i många olika verksamheter och får växa och utvecklas i rollen som sjuksköterska. Dessutom får du möjlighet att bygga upp ett värdefullt kontaktnät över hela sjukhuset.

 ”Jag får en inblick i många verksamheter, känner mig därför tryggare när jag ska hitta min framtida placering.”

- ELSA-sjuksköterska Höglandssjukhuset Eksjö.

Vem passar i rollen som ELSA-sjuksköterska?
Som ELSA-sjuksköterska är arbetet varierat och passar dig som är nyfiken och gillar att testa nytt! Rollen passar dig som är nyutexaminerad sjuksköterska som ännu inte bestämt vilket område du vill arbeta inom. Rollen passar också dig som är erfaren sjuksköterska som vill utöka din kompetens eller pröva något nytt under en tid.

Avdelningar som ingår i ELSA-enheten
Som Elsa-sjuksköterska arbetar du som sjuksköterska på din tilldelade enhet. 

De enheter som ingår i Elsa-verksamheten och som du får att arbeta på är:

  • Ambulanssjukvården på Höglandet
  • Akutkliniken
  • Daguppvaksavdelningen (DUVA). 
  • Dialysenheten
  • Kirurgkliniken
  • Kvinnokliniken
  • Medicin- och geriatrikkliniken
  • Ortopedkliniken
  • Psykiatriska kliniken
  • Vårdcentralerna Bra Liv

Elsa-verksamheten växer för varje år och nya enheter och avdelningar kan ingå framöver.

Placeringarna på enheterna bestäms i samråd med din chef och utifrån verksamheternas behov. 

Rekryteringsprocessen
Annonsen för ELSA-sjuksköterska ligger ute året om och du hittar den här!  

Urval och intervjuer ske löpande.  För att rekryteringsprocessen ska kunna gå så fort som möjligt ber vi dig att göra en utförlig ansökan med personligt brev, cv och gärna intyg eller legitimation/examensbevis. Var noga med att ange eventuell praktik och arbetslivserfarenhet i din ansökan. Om du ännu inte har examen är det viktigt att bifoga LADOK-utdrag.