Möt barnmorskan Caroline

Barnmorskan Caroline
Foto: Maria Brännhult

Hon välkomnar nya liv till världen, koordinerar patienter på bästa sätt och ser självförtroenden växa. Caroline Dahlén Fräjdin firar snart 25 år som barnmorska på Höglandssjukhuset i Eksjö och har inga planer på att lämna. För varför skulle hon när hon har världens bästa jobb?

 

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– Jag jobbar med förlossning och fostermedicin - ultraljud. Ofta jobbar jag övergripande som koordinator och fördelar patienter till kollegor, svarar på frågor och i telefon. Man vet aldrig hur en arbetsdag kommer se ut, det är det som är charmen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få vara med vid den största händelsen i folks liv. Både på fostermedicin när de får se sitt barn för första gången och även vid förlossningen. Jag brukar säga att jag är en hejaklacksledare som stöttar kvinnor och visar dem hur starka de är. Det är häftigt att se deras självförtroende växa.

Vad är särskilt utmanande med ditt jobb?

– När allt inte går som det ska och du ska kunna stötta patienter i alla lägen, det kan absolut vara utmanande.

Upplever du att du har utvecklats i din roll sen du började din tjänst?

– I vårt yrke lär du dig nya saker varje dag, även om du har jobbat länge. Vi vidareutbildar oss utifrån nya rön och håller oss uppdaterade. Jag får även ofta gehör när jag kommer med nya idéer vilket är roligt.

Vad skulle du vilja skicka med till någon som funderar på att söka jobb på din arbetsplats eller inom Region Jönköpings län?

– Det är väldigt kul att jobba på en mindre klinik där det är korta beslutsvägar och där alla känner alla. Vi har en fantastisk gemenskap i arbetsgruppen och gör saker tillsammans. Vi har världens bästa jobb!

Till sist: beskriv ditt jobb med 3 ord!

– Oförutsägbart, spännande och glädje.