Kultur

Stephen Burks inledningstalar på Southern Sweden Design Days

Stephen Burks inleder Southern Sweden Design Days den 23 maj med en föreläsning i Lokstallarna i Malmö. Foto: Daniel Engvall

23-26 maj arrangeras Southern Sweden Design Days för fjärde året i rad. Under fyra dagar fylls Malmö med utställningar, seminarier, workshops och festligheter på mer än 70 olika platser i staden.

En av höjdpunkterna i programmet är Stephen Burks inledande föreläsning den 23 maj. Stephen Burks är den första mottagaren av det nyinrättade Bruno Mathsson Design Residency. Burks kommer att delta i residenset från den 15 maj till slutet av juni 2024, där han kommer att bo och arbeta i ett hus från 1955 i Värnamo ritat av arkitekten och möbeldesignern Bruno Mathsson, på uppdrag av Vandalorums grundare Sven Lundh.

southernswedendesigndays.com (Extern länk) hittar du hela programmet.

Bruno Mathsson Design Residency drivs av Region Jönköpings län och konst- och designmuseet Vandalorum, med stöd av IASPIS/Konstnärsnämndens internationella program inom bild- och formområdet, Region Jönköpings län och Värnamo kommun, i samarbete med entreprenör och möbelsamlare Johan Sjöberg, Bruno Mathsson International och Stiftelsen Karin och Bruno Mathssons fond.