Föreställningar för barnkulturpengen

Föreställningar för barnkulturpengen

Ett barn läser en godnattsaga för tre utklädda vuxna uppe på Spiras scen.

Välkommen att anmäla era elever till Unga spiras utbud för Barnkulturpengen.

Vi bjuder varje år, via Barnkulturpengen, in en årskurs i lågstadiet och en årskurs i högstadiet till en scenkonstupplevelse. I de fall det är möjligt att turnera med föreställningen, så kommer vi gärna och spelar i er kommun. För den inbjudna åldersgruppen är föreställningen kostnadsfri. I de fall föreställningen ges i Spira, så bekostar ni själva transporten, biljetten är kostnadsfri för den inbjudna årskursen. Det finns begränsat antal platser och vi godkänner ansökningarna löpande.

Vad är Barnkulturpengen?

Genom Region Jönköpings läns barnkulturpeng får elever på låg- och högstadiet möjligheten till en gratis scenkonstupplevelse från Unga Spira varje år. Alla barn i Region Jönköpings län omfattas av bidraget. Kom till Spira och ta del av en föreställning, eller så kommer vi till er!

Region Jönköpings län bjuder på entrébiljetten för föreställningen, medan eventuella transporter till och från Kulturhuset Spira bekostas av skolorna själva. Anmälan behandlas löpande. OBS: Begränsat antal platser!

Varje kommun har en samordnare för Barnkulturpengen, men du som enskild lärare kan också höra av dig och boka in ett besök för din klass.

Läs mer om Barnkulturpengen, utbudet av föreställningar och hur ni bokar era biljetter hos Smålands Musik & Teater (Extern länk)