Vuxenutbildningar, fortbildningar och övriga kurser

Vuxenstuderande inom trädgård på Tenhults naturbruksgymnasium
Foto: Mickan Thor

Tenhults naturbruksgymnasium tillhandahåller kurser och utbildningar för privat och offentlig sektor. Vi arbetar hela tiden med att förnya oss och vårt utbud för att möta den efterfrågan som finns på vuxenutbildningar, fortbildningar och övriga kurser inom vårt kompetensområde.

Yrkesvux Trädgård 

På uppdrag av Jönköpings kommun erbjuder vi en yrkesvux-utbildning inom trädgård med inriktning mot anläggning, skötsel eller odling. 
Mer information om yrkesvux Trädgård.

Fortbildning och övriga kurser

Har du eller din arbetsgivare önskemål om fortbildning inom något område som berör naturbruk, kontakta oss! 

Prova-på-naturbruk för SFI

För dig som läser svenska för invandrare (SFI) erbjuder vi prova-på-kurser inom de gröna näringarna. Här kan vi dessutom göra speciallösningar genom att erbjuda en kombination av trädgård och lantbruk och eventuellt häst. Kontakten måste ske via din studievägledare.

Jägarskola 

Jägarskolan består av både teori och praktik. Den teoretiska delen pågår från mitten av oktober till mitten av mars då vi träffas vid 15 tillfällen under kvällstid. Därefter är det dags för det teoretiska provet. När den teoretiska delen är avklarad fortsätter vi med praktisk skytteträning fram tills dess att du är mogen för uppskjutningen.

Kursen är i första hand avsedd för skolans elever, men i mån av plats kan vi även ta emot externa deltagare. 
För mer information kontakta Kalle Thorén, karlolof.thoren@rjl.se, 070-438 97 37.

Jägarskolan är ett samarbete mellan Jägarförbundet och Studiefrämjandet.