Öppen Skola för årskurs 9

Bildkollage från Tenhults naturbruksgymnasium med elever, djur och maskiner

Nyfiken på Tenhults naturbruksgymnasium? Vid ett antal tillfällen varje höst och vinter har du som går i årskurs 9 möjlighet att besöka oss för att se våra inriktningar och få en djupare inblick i våra gymnasieutbildningar. Denna aktivitet kallar vi för Öppen Skola. Förälder och/eller studie- och yrkesvägledare eller annan personal från din grundskola är naturligtvis också välkomna!

Anmäl dig genom att fylla i anmälningsformuläret längst ner på sidan! Obs! anmälningsformuläret kommer att läggas ut så snart som datumen är fastställda.

Datum, tider och vägbeskrivningar

DATUM FÖR ÖPPEN SKOLA 2023/2024
Datumen för våra Öppen skola-dagar under 2023/2024 kommer att publiceras i början höstterminen.
 
 
 
 

Inriktning Djurvård 

Samling kl xx.xx i skolans matsal (huvudbyggnaden) för fika och information om våra utbildningar. Därefter promenerar vi ner till djurvården för en guidad rundvisning. Aktiviteten beräknas pågå till kl xx.xx Därefter finns även möjlighet att se internatet. 
Vägbeskrivning: Hitta till huvudbyggnaden på Tenhults naturbruksgymnasium, öppnas i Google Maps. (Extern länk)

Inriktning Lantbruk

Samling kl xx.xx vid Maskincentrum där vi intar en stående fika och informerar om våra utbildningar samt visar dig runt. Sedan åker vi vidare till Klevarp för en rundvisning av vår mjölkproduktionsanlägganing. Vi beräknar hålla på fram till ca kl xx.xx och därefter finns även möjlighet att se skolans internat. 
Vägbeskrivning: Hitta Maskincentrum, öppnas i Google Maps. (Extern länk)

Inriktning Hästhållning 

Samling kl xx.xx ute på skolans hästanläggning i Riddersberg där vi möter upp vid stora ridhusparkeringen. Vi börjar dagen inomhus med infomation om våra utbildningar och en enklare fika. Sedan blir det rundvisning ute i hästanläggningen. Allt som allt beräknar vi hålla på fram till ca kl xx.xx. Därefter finns även möjlighet att se skolans internat.
Vägbeskrivning: Hitta till Riddersberg, öppnas i Google Maps. (Extern länk)

Andra datum och besökstider 

Har du inte möjlighet att komma vid någon av de Öppen Skola-dagar som vi erbjuder är du välkommen att kontakta oss så försöker vi hitta ett annat besökstillfälle eller boka in en telefontid eller digitalt möte. Du kan också ställa dina frågor direkt till rektor Anna Rosén eller studievägledare Malin Petrén via mejl anna.rosen@rjl.se eller malin.fredholm.petren@rjl.se  

Introduktionsprogrammen

För dig som eventuellt inte uppnår behörighet till Naturbruksprogrammet erbjuder vi två typer av introduktionsprogram; Programinriktat val och Yrkesintroduktion

Programinriktat val

Inom Programinriktat val mot naturbruk erbjuder vi samma inriktningar som inom naturbruksprogrammet. Därmed föreslår vi att även du som eventuellt kommer att läsa detta program deltar vid ovan nämnda Öppen Skola tillfällen och den inriktning du helst vill gå.

Yrkesintroduktion

Från och med 2023 kommer vi enbart att erbjuda Yrkesintroduktion inriktning Gröna näringar/Trädgård. Vill du veta mer om programmets upplägg och boka in ett studiebesök är du välkommen att kontakta trädgårdslärare Teresia Millberg. Du når Teresia måndag-onsdag på mobilnummer 073-084 75 08 eller via e-post teresia.millberg@rjl.se

Mer information om våra om våra Introduktionsprogram.  

Gymnasiesärskolans program Skog, mark djur 

Om du önskar besöka vår gymnasiesärskola för att få mer information om programmet för Skog, Mark och Djur, kontakta Mikael Rostedt via mejl mikael.rostedt@rjl.se eller mobiltelefon 072-332 23 64.

Anmälan till Öppen Skola 2022/2023

Anmäl dig till den inriktning som du vill besöka genom att fylla i anmälningsformuläret nedan. Invänta sedan ett svarsmejl från oss där vi bekräftar din plats. Vi bjuder på enklare fika. Glöm inte ange om du har någon form av allergi och är i behov av specialkost!