Utbildningar

Elever framför dator
Foto: Malin Petrén

På Tenhults naturbruksgymnasium utbildar vi framtidens naturbrukare och entreprenörer inom Häst, Djurvård, Lantbruk och Trädgård. Vi sätter elevens intresse och marknadens krav i centrum. Vi har en ekologisk profil och vår huvudman är Region Jönköpings län.

Vi erbjuder följande utbildningar

  • Naturbruksprogrammet (NB) på Tenhults naturbruksgymnasium vänder sig till dig som vill kombinera din gymnasieutbildning med ditt intresse för Häst, Djurvård, Lantbruk eller Trädgård. 
    Oavsett vilken inriktning du väljer kan du få grundläggande högskolebehörighet eller särskild högskolebehörighet mot naturvetenskap eller samhällsvetenskap, vilket ger dig möjlighet att studera vidare på högskola eller universitet.
  • Introduktionsprogrammen (IM) vänder sig till dig som inte är behörig att söka naturbruksprogrammet. På Tenhults naturbruksgymnasium finns två olika program inom IM; Programinriktat individuellt val och Yrkesintroduktion.
  • Gymnasiesärskola programmet för Skog, mark och djur vänder sig till dig som gått i grundsärskola och som vill läsa gymnasiesärskola med fördjupning mot Häst, Sällskapsdjur, Lantbruk, djur och maskin eller Trädgård och utemiljö.
  • Vuxenutbildningar, fortbildningar och övriga kurser vänder sig till dig som inte längre kan söka till naturbruksprogrammet men som är intresserad av naturbruk och de gröna näringarna, samt till dig som redan arbetar i branschen och som vill fortbilda dig. 

Önskar du mer information?

*Hur vill du ha informationen skickad?
*Vad vill du ha information om?
OBS! NÄR DU FYLLT I FORMULÄRET OCH TRYCKT PÅ SÄND, SKROLLA NER PÅ SIDAN IGEN FÖR ATT SE SÅ ATT FORMULÄRET ÄR RÄTT IFYLLT OCH SKICKATS IVÄG