Ta med egen häst

Elev och häst

För dig som vill ta med egen häst finns möjlighet till uppstallning i närliggande stall.

Stallplats 

Vi rekommenderar stall Rogö som ligger 100 meter från skolans hästanläggning i Riddersberg. Om Stall Rogö inte har plats försöker vi hjälpa till med annan lösning. Mer information om Stall Rogö, öppnas i nytt fönster.(Extern länk)

Transport till och från Riddersberg/Stall Rogö

Skolans hästanläggning ligger cirka fem kilometer från skolans huvudbyggnad och internat. Om du bor på internatet brukar skolans fritidspersonal skjutsa dig fram och tillbaka till stallet vid en förutbestämd tid. Det finns också möjlighet att åka med länstrafikens bussar. 

Egen häst på ridlektion under skoltid

Om du har en lämplig häst kan du vid vissa tillfällen rida din egen häst på din ridlektion i skolan. Vill du göra detta måste du alltid fråga berörd ridlärare först.

Gratis träningsmöjligheter

Alla elever på skolan får rida i skolans ridhus, på vår utebana, på våra ridvägar och på travbanan utan några extra kostnader såsom anläggningskort, manegekort eller liknande. Skolan disponerar ridhuset mellan klockan 07.00-16.00 och därefter brukar det vara ledigt för de som har ridhuskort. Viktigt är att du alltid går in och tittar så att inget annat är bokat. 
Riddersbergs ridhuskalender