Lärare Gymnasiegemensamma ämnen

Kontaktinformation och presentation av lärarna inom gymnasiegemensamma ämnen. Telefonnumren som anges går till respektive lärarrum som delas av flera lärare. Det kan vara svårt att nå lärarna på telefon när de har lektion.

Presentation av GG-lärarna 

Kjell Aronsson 


Legitimerad lärare 
Telefon 010-242 68 17

kjell.aronsson@rjl.se  
Kjell undervisar i ämnena biologi, naturkunskap och kemi. Tidigare undervisade han även i växtodling. Kjell är utbildad agronom med inriktning växtodling och miljö. Vid sidan om lärarjobbet ansvarar han också för skolans schemaläggning.

Anna-Karin Bjermqvist 


Legitimerad lärare 
Telefon 010-242 68 05 
Mobiltelefon 070-429 05 13 
anna-karin.bjermqvist@rjl.se  
Anna-Karin är lärare i svenska samt i idrott och hälsa. Hos oss undervisar hon framförallt i kursen Idrott och hälsa 1. Allt sedan år 2000 har Anna-Karin arbetat som lärare i både grundskola och gymnasium. Innan hon började på Tenhults naturbruksgymnasium 2013 jobbade hon på Brinellgymnasiet i Nässjö. 

Ann-Charlotte "Lotta" Blomqvist


Legitimerad lärare 
Telefon 010-242 68 15 
ann-charlotte.blomqvist@rjl.se  
Lotta undervisar i svenska och hon har själv ett förflutet som elev på Tenhults naturbruksgymnasium där hon läste jordbrukslinjen, som den hette på den tiden. Efter 25 år som mjölkbonde utbildade hon sig till lärare och kombinerar nu sitt lärarjobb med köttdjursproduktion hemma på gården.  

Håkan Johansson 


Legitimerad lärare
Mobil 070-894 47 01 
hakan.johansson@rjl.se 
Håkan är legitimerad gymnasielärare i matematik och fysik, med stort intresse för tekniska och digitala hjälpmedel i undervisningen. Under flera år undervisade han i natur och teknik i Tidaholm. Men eftersom han även har ett brinnande intresse för jord-, skogsbruk och djur, inte minst vallhundar, kändes det som att alla pusselbitarna föll på plats när han hösten 2014 började arbeta på Tenhults naturbruksgymnasium. 

Angelica Randevik (föräldraledig)


Legitimerad lärare
Telefon 010-242 68 06
angelica.randevik@rjl.se  
Angelica undervisar i historia och religion, men är även legitimerad lärare i geografi samt utbildad skolambassadör för EU. Hon har tidigare arbetat som lärare på både mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet i Jönköping med omnejd.

Jonathan Liljegren (vikarierar för Angelica Randevik)


Lärare i historia
Telefon 010-242 68 06
jonathan.liljegren@rjl.se

Björn Sterner 


Legitimerad lärare 
Mobil 070-541 99 86
bjorn.sterner@rjl.se  
Björn är legitimerad lärare och undervisar i matematik och fysik. Hans grundutbildning är en Master of Science med fysik och matematik som huvudämnen.  Björn har också erfarenheter från andra yrkesområden bland annat inom skogsbruk, sjukvård och försvarsmakten.

Ann Strandberg (sjukskriven)


Legitimerad lärare 
Telefon 010-242 68 05
ann.strandberg@rjl.se 
Ann är utbildad adjunkt i både engelska och svenska och på Tenhults naturbruksgymnasium undervisar hon främst i engelska. Hon har över 30 års erfarenhet av läraryrket och har jobbat hos oss sedan 2012. 

Osmand Evelyn (vikarierar för Ann Strandberg)


Lärare i engelska
Telefon 010-242 68 05
osmand.evelyn@rjl.se 
”Ossy” är från England där han bland annat utbildat sig och arbetat som lärare. Under de senaste sju åren har han bott i Sverige och undervisat i engelska i både grundskolan samt engelska som modersmål och på gymnasiet och vuxenutbildningen. På fritiden gillar han att åka skidor, vandra och läsa.

Ingalill Svensson 


Legitimerad lärare 
Telefon 010-242
 68 09

ingalill.i.svensson@rjl.se  
Ingalill är lärare i företagsekonomi och entreprenörskap och därtill är hon även certifierad UF-lärare. Hon har läst Landsbygdsutveckling på SLU i Uppsala samt tagit lärarexamen vid Malmö Högskola. I grunden är hon utbildad civilekonom med mer än 25 års yrkeserfarenhet inom skatteförvaltning, revisionsbyrå och privat företagsgrupp.  

Jockum Boklund 


Legitimerad lärare 
Telefon 010-242
 68 09
jockum.boklund@rjl.se 
Jockum är lärare i företagsekonomi och entreprenörskap.

Henrik Wallin 


Legitimerad lärare 
Telefon 010-242
 68 06

henrik.wallin@rjl.se   
Henrik är legitimerad gymnasielärare i samhällskunskap, religion och psykologi. Hos oss har han varit sedan 2008. Här undervisar i samhällskunskap och religion, men arbetar även som förstelärare med skolans iPads samt administrerar lärplattformen Vklass. Henrik är fackligt ombud för lärarförbundet och har bland annat medverkat i gymnasieutredningen. Han är engagerad i Raoul Wallenberg Academy som arbetar med civilkurage och självledarskap. På fritiden är han dessutom läromedelsgranskare.