Presentation av personalen inom djurvård

Lärarna och instruktörerna inom djurvård på Tenhults naturbruksgymnasiums har stor kunskap och erfarenhet av olika djurarter, djurskötsel, etologi, anatomi, biologi, djursjukvård, uppfödning, lagar och bestämmelser med mera.

Djurvårdslärare och instruktörer 

Veronica Turesson 

Djurvårdslärare Veronica Turesson tillsammans med sin hund
Legitimerad gymnasielärare i biologi och yrkeslärare inom djurvård
Veronica undervisar i de flesta djurvårdskurser i allt från sällskapsdjur till djurens biologi. Hon har en biologexamen med huvudfokus på etologi och djurskydd, men har även läst många kurser i ekologi. Djurintresset har alltid funnits och att jobba med djur har varit drömmen sedan barnsben. Hon har tidigare jobbat både i djurpark, som zoolog och som djurvårdslärare på andra gymnasieskolor. 

Johan Holmström

Djurvårdslärare Johan Holmström
Legitimerad yrkeslärare i djurvård och entreprenörskap
Johan undervisar i flera olika ämnen inom inriktning djurvård på Tenhults naturbruksgymnasium. Han äste själv djurvård på gymnasiet och har sedan dess alltid arbetat med djur på ett eller annat sätt bland annat på djurpark, inom zoofackhandel samt drivit egen zoobutik. 

Nina Folkelid 


Yrkeslärare i djurvård och djursjukvård
Nina undervisar bland annat i kurserna djurhållning, sällskapsdjur, djursjukvård och djurens biologi. Hon är utbildad veterinär och har under många år arbetat på klinik.

Erica Högström Tagesson

Djurlärare Erica Högström Tagesson håller i en sköldpadda
Yrkeslärare och förman vid skolans djurvårdsanläggning 
Erica under visar främst i kurser om sällskapsdjur och djurparksdjur. Hon är också ansvarig för själva anläggningen och djuren på Djurvårdens Minizoo. Redan på gymnasiet läste Erica djurvård och fortsatte sedan att läsa vid Etologi och djurskyddsprogrammet. Hon har arbetat i både djurpark och på veterinärklinik. Under hela uppväxten har hästar och ridning varit Ericas största intresse.

Annelie Isaksson

Djurvårdslärare Annelie Isaksson
Yrkeslärare inom djurvård
Annelie är yrkeslärare i djurvård och undervisar främst i kurser om hund. Hon är också ansvarig för APL, arbetsplats förlagt lärande för djurvårdseleverna, och för hundstallet. Hon har tränat och tävlat med hundar sedan 12-årsåldern, är uppfödare och har utbildningar i hundraskunskap för alla som arbetar yrkesmässigt med olika hundtyper. Annelie är också medförfattare till boken Din Hund.

Sofia Edlund 

Djurvårdsinstruktör Sofia Edlund
Djurvårdsinstruktör
Sofia arbetar som instruktör och djurvårdare på skolans djurvårdsanläggning.

Cristiane "Cris" Speziali Menegazzi

Cristiane djurvårdsinstruktör på Tenhults naturbruksgymnasium
Djurvårdsinstruktör
cristiane.speziali.menegazzi@rjl.se  
Cristiane arbetar som djurvårdsinstruktör. I grunden är hon biolog med pedagogisk inriktning och har en magisterexamen i utbildningsvetenskap. Tidigare arbetade hon i Brasilien på Belo Horizontes djurpark och ekologiska park i 20 år, främst inom miljöutbildning och frågor rörande non-formal education. Vid sidan om jobbet läser hon på distans vid Göteborgs Universitet för att komplettera sin utbildning och få svensk lärarlegitimation i naturkunskap och biologi.