Vårens kulturluncher 2024

Vi tror på kulturens kraft och tar vårt uppdrag som kulturbärare på största allvar. I snart 10 år har det ordnas kulturluncher på Sörängens Folkhögskola. Alla kulturevent är gratis.

Välkommen till vårens kulturluncher på Sörängens Folkhögskola.

Tisdag 6 februari
SNORRE KIRK
SWING AV BÄSTA MÄRKE

JAZZKONSERT. Snorre Kirk anses vara en av Europas snabbast stigande jazzstjärnor. Som kompositör och bandledare har han tilldelats Årets Jazzskiva ett flertal gånger. Hans musik har kopplingar till Duke Ellington, Charles Mingus och Miles Davis. Han är ett av de tyngsta namnen i Danmark på sitt instrument och jämförs med bland andra Ben Webster, som var verksam i Köpenhamn en period.

Startar kl 13.00. Fri entré. Lunch 85 kr kl 12.00–12.45

Onsdag 20 mars
CYRUS MOUSSAVI
ARKIVET FINNS INOM OSS

FILM, MUSIK & SAMTAL. En resa genom Undergroundmusiken med Raw Music International och Mississippi Records. Cyrus Moussavi, chef för arkivskivbolaget Mississippi Records, har under det senaste decenniet dokumenterat underjordiska musikscener runt om i världen. Han kommer att presentera sällsynta filmer, ohörd musik från skivbolagets nedre källare och diskutera om processen och utmaningarna med att bevara och släppa musik på vinyl för allmänheten.

Startar kl 13.00. Fri entré. Lunch 85 kr kl 12.00–12.45

Tisdag 23 april
YEGOR ZABELOV
ETT UTFORSKANDE MED DRAGSPEL

KONSERT. Yegor Zabelov är en mycket unik vitrysk dragspelare. Zabelov ägnar sitt musikskapande åt att utforska möjligheterna med instrumentet som han specialiserar sig på. I hans händer blir dragspelet ett verktyg för att skapa mystiska upplevelser i gränslandet. Yegor Zabelovs föreställningar tar ofta formen av en musikalisk ritual.

Startar kl 13.00. Fri entré. Lunch 85 kr kl 12.00–12.45

Tisdag 7 maj
MARTIN BERGSTRÖM
I DIALOG MED EDITH SÖDERGRAN

SAMTAL. Martin Bergström är en multidisciplinär konstnär och designer som arbetar i en stil som är både djärv, abstrakt och organisk. Han rör sig fritt över mode, design och konst, för för honom är de alla en del av samma kreativa strävan. En idé, ett tryck eller en form är därför lika sannolikt att dyka upp på en klänning som på en vas eller i en tavla.

Startar kl 13.00. Fri entré. Lunch 85 kr kl 12.00–12.45

 

Läs mer.