Sommarkurser

Sommarkurser på Sörängens Folkhögskola

Välj bland våra inspirerande sommarkurser

Vi har valt att försöka anordna några få sommarkurser 2021. Om smittspridningen tillåter det har vi goda möjligheter att anordna de kurserna på ett säkert sätt. Om det allmänna tillståndet i landet tillåter det kommer vi ett senare tillfälle eventuellt att anordna några kurser till. Håll utkik!

Vi kommer att fatta ett definitivt besked om kurserna äger rum eller inte 17 maj 2021.

Belöna dig själv med en vecka i idyllisk miljö, boende med helpension och träffa människor med samma intresse, kanske möter du nya vänner för livet?

Våra kursledare är yrkesverksamma med gedigen erfarenhet inom sina områden och du får ett utmärkt tillfälle att vässa dina kunskaper i vår kreativa miljö.

Skolan har totalt drygt 70 rum. I varje kurs deltar maximalt 12 personer. Det innebär att vi kan sprida ut de boende på ett bra sätt. I matsalen kan vi dela upp både frukost, lunch, fika och kvällsmat i olika mattider om det behövs. Munskydd finns till förfogande på skolan om  omständigheterna skulle kräva det. 

 

Planerade sommarkurser 2021

Berätta i lera(Extern länk)

Bilderboksillustration(Extern länk)

Studiofoto, ljussättning och porträtt.(Extern länk)  

 

Dessa kurser måste vi dessvärre ställa in 2021

Dikta på Sörängen(Extern länk)

Blommor, träd och växter som konstnärligt motiv(Extern länk)

 

Sista ansökningsdatum är 30 april 2021. Ansökningslänkar finns på respektive kurssida. 

 

Kostnad

Det du betalar för är kurs, kost och logi. För vissa kurser kan materialkostnader tillkomma. Då vi har internat på skolan kommer vi att prioritera kursdeltagare som bor på skolan vid antagning.

Boende

Alla våra kursdeltagare bor alltid i enkelrum. Man delar på toalett och dusch i korridor. Handdukar och lakan ingår.

Måltider

All mat lagas i skolans fräscha kök. Frukost, förmiddags- och eftermiddagsfika, lunch och kvällsmat serveras under din vistelse i vår fina matsal. Vi har vegetariska alternativ för den som önskar och anmäl detta när du gör din kursanmälan. Om du har matallergier kan vi i regel ordna det, anmäl detta redan på din ansökan.

Kursanmälan

Vi har ett begränsat antal platser för varje sommarkurs och för det mesta gäller först till kvarn. Alla ansökningar görs genom ansökningsformulär som finns länkat på respektive kurssida. Du får svar genom e-post om du blivit antagen och du har en vecka på dig att svara ja till platsen. 

Vi reserverar oss för att ställa in kurser om det är för få deltagare anmälda. 

Eftersom det fortfarande är osäkert hur situationen är i juni, så betalar ni för kursen först i efterhand. 

Avbokning

Alla avbokningar är under nuvarande omständigheter kostnadsfria. Vi förbehåller oss dock rätten att ställa in kursen av coronaskäl men också om avbokningarna blir för många.

Avbokningar sker via mail: sorangens.folkhogskola@rjl.se

Rummet

När anlänt till Sörängen är du välkommen att hämta rumsnycklar i expeditionsbyggnaden. Där kan du också få inlogg till skolans trådlösa nätverk och en karta över området. 

Kvällsaktiviteter

På skolan finns gym, gympasal med pingisbord/badminton, bibliotek och gemensamma lokaler med TV, biljardbord och sällskapsspel. 

Resa hit

Nässjö är en järnvägsknut vilket innebär att det tar ca 2.5timmar från både Stockholm och Göteborg och knappt 2 timmar från Malmö med tåg till Nässjö. Det är alltså enkelt att åka tåg till Nässjö. Sörängen ligger några kilometer från resecentrum och därifrån kan man enkelt ta sig med buss/taxi eller promenera med lätt packning.