Boende Mat Resor

Elevbostad
Elever med lång eller krånglig resväg kan hyra rum på skolan. Ansökan om inackorderingsstöd görs i hemkommunen.

Stora Segerstad naturbrukscentrum erbjuder en helhetslösning för de elever som behöver bo vid skolan under utbildningen.

Bo hos oss, eller pendla

Elevboendet är till för att underlätta studierna för de elever som har svårt att ta sig till och från skolan varje dag, till exempel på grund av att avståndet mellan hemmet och skolan är för långt.

Fritidspersonalen ordnar transport till och från det närliggande samhället Reftele, där det bland annat finns buss- och tågstation, livsmedelsbutik, bensinstation, vårdcentral, frisör, ett gym samt en butik med bland annat djurtillbehör, djurfoder och arrbets-. jakt- och friluftskläder. Närmsta apotek ligger i Smålandsstenar, där det även finns Folktandvård. 

Boende för gymnasieelever

Boende för vuxenstuderande

Resa till och från skolan

Skolrestaurangen

I skolrestaurangen serveras dagens alla måltider.

  • Frukost
  • Förmiddagsfika
  • Lunch
  • Frukt
  • Kvällsmat
  • Kvällsfika

Skolrestaurangen

Din fritid

Efter skoltid finns skolans fritidsledare på plats vid Stora Segerstad för skapa förutsättningar för en trivsam fritid för de elever som bor på skolan. Eleverna kan till exempel idrotta, dansa och pyssla. 

Fritid

För de elever som läser hundutbildningar finns goda möjligheter till hundträning även på kvällstid. Det finns bland annat en upplyst agilitybana. 

Hundanläggningen

För de elever som har egen häst kan vi erbjuda boxar till uthyrning i ett fint stall med ridbana och rasthagar. 

Häststallet