Hundstallet

Hund i hundstall

Vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum finns två moderna hundstall; ett stort med 24 boxar och ett lite mindre med 12 boxar.

Hundstallarna är uppvärmda och till varje box hör en uterastgård. Eftersom det pågår undervisning i stallarna och i närliggande klassrum finns det nästan alltid någon personal från skolan i eller i närheten av hundstallet.

Max en hund per elev

Alla elever/studerande vid skolans hundutbildningar tilldelas plats till en hund i hundstallet. Vi kan dock inte garantera att varje hund får en egen box, det vanligaste är att hunden får dela box med ytterligare en hund.

Du som börjar årskurs 1 får ta med dig hunden i månadsskiftet augusti/september (du meddelas om exakt datum i samband med uppropet).

Kostnad

För närvarande utgår ingen stallhyra för plats i hundstallet (detta gäller för gymnasieelever som studerar vid inriktning djurvård, yrkesutgång Hundförare/Hundskötare). 

En stimulerande miljö för hunden

Du ansvarar själv för din box; inreder, städar och ser till att boxen är berikad så att hunden har något att sysselsätta sig med. Det finns tillgång till städutrustning och tvättmaskin/torktumlare där du kan tvätta filtar/bäddar och utrustning.

Du ansvarar själv för att hunden blir rastad, stimulerad och motionerad. Bland annat finns tillgång till ett par sparkcyklar som kan användas för att motionera tillsammans med din hund – mycket populärt!

I hundstallet finns möjlighet att bada, föna, trimma och klippa din hund. Dessutom finns en lektionssal i det stora hundstallet där hundarna får vara med på lektionerna.

Omgivningarna

I närheten av hundstallarna finns Hundarnas Hus med inomhusträningshall och klassrum. Utomhus finns agilitybana med belysning, träningsplan och en stor rasthage. Dessa används i undervisningen men får givetvis även användas då skoldagen är slut.

Eftersom skolan är belägen på landet finns det gott om fina promenadvägar och träningsmöjligheter i nära anslutning till skolan.