Ung Företagsamhet

Årets UF-skola
2016 utsågs vi till Sveriges Bästa UF-skola vid SM i Ung Företagsamhet. Vinsten blev förstås ära och stolthet, men även en fin skylt och 250.000 kronor att spela in en reklamfilm för. Filmen handlar om skolan och våra utbildningar och sändes ett flertal gånger på TV4:s reklamavbrott under början av 2017. Skylten finns numera i skolans bibliotek.

Alla elever vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum som studerar vid naturbruksprogrammet driver UF-företag i kursen Entreprenörskap.

2016 fick Stora Segerstad Naturbrukscentrum ta emot utmärkelsen Sveriges Bästa UF-skola vid SM i Ung Företagsamhet. Vinsten blev förstås ära och stolthet, men även en fin skylt och 250.000 kronor att spela in en reklamfilm för. Filmen handlar om skolan och våra utbildningar och sändes ett flertal gånger på TV4:s reklamavbrott under början av 2017. Skylten finns numera i skolans bibliotek.  

Knyter kontakter för framtiden

Många elever väljer att driva UF-företag med koppling till naturbruk, men det är inget krav. Eftersom alla UF-företag ska ha ett bollplank i form av en rådgivare från näringslivet, har eleverna stora möjligheter att knyta viktiga kontakter för framtiden!

Skolan har många UF-lärare

De lärare som är ämnesansvariga i kursen Entreprenörskap är huvudansvariga för de elever som driver UF-företag, men flera andra av våra lärare vid skolan har genomgått Ung Företagsamhets utbildning för lärare.

Tankar från våra UF-elever

Eleverna som driver UF-företag framhåller att de trivs med att få ta eget ansvar. Att driva ett företag kräver självdisciplin och samarbete för att allt ska rulla på enligt planen.

Vägen från idé till färdig produkt kräver att man planerar, sätter upp mål, följer tidsplanen och gör saker på rätt sätt och i rätt följd. Lärarna finns till hands, men fungerar mer som coacher och bollplank.

Eleverna tycker att alla i företaget måste brinna för den valda verksamhetsidén. Välj en idé som hela gruppen vill genomföra!