Hälsopod

Personalen på Kungshälsans vårdcentral har skapat en hälsopod. Denna kommer att fyllas med tips, råd och samtal kring olika teman inom ramen för hälsa.

Avsnitt 9 - Ryggskott

Munksjön kvällstid

Ryggont, ryggskott, ischias. Vad är vad? Vad kan man göra för att lindra smärtan? När borde man söka vård? Sjuksköterska Maria Eklund har bjudit in sin sjukgymnastkollega, Johan Samuelsson, för att samtala kring ryggen.

Avsnitt 8 - Infektioner

influensa

Vi är mitt uppe i infektionstider med Virus och bakterier som sprids och gör oss förkylda och sjuka. Det många inte vet är att virus finns det ingen behandling mot. Men hur vet man om man har råkat ut för bakterie eller virus? När ska man söka vård? Sjuksköterska Maria Eklund har bjudit in läkare Olivia Landén för att prata om infektioner.

Avsnitt 7 - Högt blodtryck

blodtrycksmätning

Vad innebär högt blodtryck (hypertoni)? Vad kan man själv göra för att sänka sitt blodtryck? När bör man söka hjälp? Sjuksköterskorna Maria Eklund och Gunnel Almroth Alstermark reder ut vissa frågor om högt blodtryck.

Avsnitt 6 - Träning för äldre

Fysisk aktivitet

Det är alltid bra att röra på sig. Våra kroppar är gjorda för att vara aktiva. Men är behöver man tänka på något speciellt när man som senior ska börja träna?

Avsnitt 5 - Hälsa och kost

Äpplen i träd

Sjuksköterska Maria Eklund pratar om hälsosam kost. Många undrar över hur man ska tänka kring kost, och vad bör man äta för att må bra?

Avsnitt 4 - Artros

blomma

Detta avsnitt av hälsopodden pratar vi om artros. Dess symtom, behandling och hur man kan lära sig att leva med sjukdomen. Sjuksköterska Maria Eklund har bjudit in Johan Samuelsson, sjukgymnast, som ger oss svaren på dessa frågor och även en djupare insikt om sjukdomen.

Avsnitt 3 - Mindfulness

himmel

Sjuksköterska Maria Eklund har bjudit in kurator Piah Sandberg för att prata om mindfulness, som betyder "medveten närvaro".

Avsnitt 2 - Stress

Meditation

Stress är något som de flesta någon gång känner av. Lite stress är ingen fara och kan till och med vara nyttigt. Men blir det för mycket och under en alltför lång tid så kan vi påverkas negativt.

Avsnitt 1 - Allergi

Pollen

Kostrådgivare och diabetessjuksköterska Maria samt astma/KOL-sköterska Marie från Kungshälsans vårdcentral ger tips och råd för att på bästa sätt kunna njuta av våren trots pollenallergi.