Nyhetsbrev från Sävsjö-Vrigstad

Nu är våren i antågande och vi har en fin tid framför oss. Vi på Sävsjö och Vrigstad vårdcentral vill med detta nyhetsbrev informera om vad som är på gång på vårdcentralerna framöver.

Personal

  • Vi är glada över att vi under våren inte behöver bemanna med konsultläkare på Sävsjö vårdcentral. Vi hoppas även på att kunna rekrytera ytterligare läkare både till Sävsjö och Vrigstad.

Lokaler

  • Äntligen kommer rehabs lokaler i Sävsjö renoveras! Renoveringen påbörjas redan vecka 15. Under renoveringstiden flyttar rehabavdelningen tillfälligt till Vrigstad vårdcentral, men en sjukgymnast finns på plats i Sävsjö. Vi hoppas på förståelse kring att det kan upplevas lite rörigt på rehab under renoveringstiden. 
  • Vi planerar även en ombyggnad av delar på Vrigstad vårdcentral, men här är det fortfarande i planeringsstadiet.

Smått & gott

  • Under en kortare period har vi ingen bokningsbar provtagning på tisdagar och torsdagar i Vrigstad. Det finns möjlighet att boka tid på laboratoriet i Sävsjö. Övriga dagar (måndag, onsdag, fredag) är oförändrat. 
  • Vi har börjat skicka digitala kallelser och brev via 1177, vilket är en snabbare och säkrare kontaktväg. Självklart kommer du som inte önskar digital kontakt få kallelser som tidigare via posten. 
  • Sedan en tid kan du som är i behov av kontakt med vårt psykosociala team (kuratorskontakt) ringa deras nummer direkt och då få en tid när en kurator ringer upp dig (TeleQ). Direktnumret till psykosociala teamet är 010-243 86 06.
  • Även sjukgymnasterna kommer inom kort att börja använda TeleQ. Håll ögonen öppna efter mer information kring detta framöver!
  • Under april är det dags för en vårdos covidvaccin för dig som är 80 år och äldre samt för dig som är 65-79 år och har behov av daglig omsorg, dvs. särskilt boende för äldre, hemtjänst eller hemsjukvård. Du som erbjuds vaccination kontaktas antingen via sms eller brev med information kring hur och var du kan få din dos.
  • Våren börjar som sagt göra sig påmind och med den kommer även den inte fullt så efterlängtade pollensäsongen. Regionen har en ny hållning gällande förskrivning av receptfria allergimediciner. Som utgångspunkt gäller att allergimediciner klassas som egenvård. Egenvård gäller i de allra flesta fall oavsett om du haft recept tidigare. Allergimediciner finns att köpa billigt på apotek (fysisk butik eller nätapotek) – fråga gärna apotekspersonalen om råd kring vilket läkemedel som passar just dig. Recept kan skrivas i följande fall: till vuxna med behov av daglig behandling året om, till barn med behov av behandling efter mer än 4 veckors egenvård samt till alla med allergisk astma oavsett behandlingslängd. Hör av dig till oss för råd eller om du inte har fått önskad effekt av din allergimedicin!
  • Vi har ett patientråd på vårdcentralen. Om du är intresserad av att delta är du välkommen att kontakta Ann-Margret Floengård verksamhetschef 010-243 86 07 

Vi önskar er alla en fin vår!

Hälsningar

Sävsjö och Vrigstad vårdcentral