Presentation av skolans hästar

På hästanläggningen Riddersberg bor skolans rid- och travhästar. De är alla mycket välutbildade inom disciplinerna hoppning, dressyr och trav. Nedan följer en presentation av ridhästarna och travhästarna på Tenhults Naturbruksgymnasium.

Ridhästarna

Agathon

2000
Aram – Warrigall
Skolhästen Agathon
Agathon föddes på Tenhults Naturbruksgymnasium men såldes som treåring eftersom skolan slutade med avel och egna unghästar. Han är tävlad upp till St George i dressyr och har hopptränats kontinuerligt under hela sitt liv. 2013 köpte skolan tillbaka Agathon.  Han är verkligen en supersnäll häst. Mer information om Agathon på Riddersbergsbloggen.(Extern länk) 

Avatar

2003 
Kojak  Silvio
Skolhästen Avatar
Avatar har tävlat 120 cm hoppning och är väldigt välutbildad och fin att rida. Mer information om Avatar på Riddersbergsbloggen.(Extern länk)

Kontant Hästak

2003
Fortus Hästak – Voltaire

Kontant är tävlad nationell 130 hoppning och är en otroligt snäll och godmodig häst. Mer information om Kontant på Riddersbergsbloggen.(Extern länk)

Little Wave

2003
Licanto  Wellenreiter
Skolhästen Little Wave. Foto: Linnea Ahlstedt
Little Wave är tävlad upp till 120 cm hoppning. Mer information om Little Wave på Riddersbergsbloggen.(Extern länk)

Matisha De Vil "Tischa"

2009
Hip Hop  Sir Caletto

Tischa som hon kallas är en väldigt snäll häst. Hon är tävlad 110 hoppning. Mer information om Tischa på Riddersbergsbloggen.(Extern länk)

Music Cup

2005
Cuper  Irco Marco
Skolhästen Music Cup
Music Cup gick Breeders i hoppning som 5 åring. Har tävlat 130 cm hoppning.

Munsboro Rocky

1998
Carrabawn View  Grand Chat
Skolhästen Munsboro Rocky
Som unghäst tävlade Rocky 110 cm hoppning. Han är en riktig toppen skolhäst och en av de mest omtyckta på skolan. Mer information om Rocky på Riddersbergsbloggen.(Extern länk)

 

Nelly

1998
Lucky Light  Urbino
Skolhästen Nelly
Nelly kom till skolan i juni 2010 och har tävlat 100 cm hoppning och gått medelsvår dressyr. Hon har haft flera avkommer varav den mest kända Thriller P som ägdes och tävlades av Lisen Bratt-Fredriksson upp till svår klass innan han exporterades. Mer information om Nelly på Riddersbergsbloggen.(Extern länk)

Simply the best "Polly"

2000
Cagliostro  Almeto Z
Skolhästen Simply the Best alias Polly
"Polly" har tävlat 130 cm hoppning och gillar att springa med öronen bakåt tills hon får ett hinder framför sig – då åker öronen fram! Mer information om Polly på Riddersbergsbloggen.(Extern länk) 

Stella Up T

2011
Starkko – Levantos II

Stella har gått både Falsterbo och Breeders Trophy i hoppning som 5-åring. Hon är en väldigt snäll och cool häst. Mer information om Stella på Riddersbergsbloggen.(Extern länk)

Vostok "Vosse"

2002
Orame  Glenridge

"Vosse" som han kallas har tävlat LA dressyr och 110 cm hoppning. Han kan både piaff och passage. Mer information om Vosse på Riddersbergsbloggen.(Extern länk)

Travhästarna

Global Majesty "France"

Född 2007
Joyau Dàmour – Victory Dream
Travhästen Global Majesty
France är en trevlig travhäst som har startat både monté- och travlopp. Skolan har honom på foder. 

Go de luxe "Go"

Född 2009 
Rite on Line – Nuclear Kosmos

Go är en trevlig o snäll körhäst som tävlar framgångsrikt parallellt med sitt jobb som skolhäst. 

Kristian Fönix 

Född 2002
Mr Flirt – Sherwood Lobell
Travhästen Kristian Fönix
Kristian ägs av Tenhults naturbruksgymnasium. Han är skolans snällaste travhäst och alla elevers favorit!

Timo Sisu "Sisu"

Född 2009
Flirtin Man - Dream of Glory

Sisu är en snäll och trygg häst att köra. Vid sidan om jobbet som skolhäst är han en mycket framgångsrik tävlingshäst. Han kommer ofta hem med vinster eller andra placeringar. Han ägs av Tenhults naturbruksgymnasium och alla vinstpengar är öronmärkta för skolans hästinriktning där de bland annat delas ut i form av stipendier till elever som utmärkt sig inom travet. 

Ouzo Akema "Darius"

Född 2004
Darius – Smokin Yankee
Travhästen Ouzo Akema
Darius är en av skolans snällaste travhästar. Han fullkomligt älskar att bli ompysslad! Som unghäst startade han travlopp men ägs numera av Tenhults Naturbruksgymnasium där han verkar som läromästare åt våra elever.