Ta med egen häst

Elev och häst

Som elev på Tenhults naturbruksgymnasium har du möjlighet att ta med egen häst till skolan.

Stallplats 

För elever som vill ta med egen häst rekommenderar vi uppstallning i vårt grannstall Stall Rogö, som endast ligger 100 meter från skolans hästanläggning. Har Stall Rogö inte plats så löser vi det tillfälligt med uppstallning i skolans stall. 
Mer information om Stall Rogö.(Extern länk)

Kostnad för uppstallning på skolans hästanläggning 

Ponny 2000 kronor och för stor häst 2200 kronor. I priset ingår foder och strö, men inte skötsel och mockning. 

Transport till och från Riddersberg/Stall Rogö

Skolans hästanläggning ligger cirka fem kilometer från skolans huvudbyggnad och internat. Om du bor på internatet brukar skolans fritidspersonal skjutsa dig fram och tillbaka till stallet vid en förutbestämd tid. Det finns också möjlighet att åka med länstrafikens bussar.  

Ta med hästen när du jobbar stallhelg

Som elev på Tenhults naturbruksgymnasium får du arbeta vissa helger mot ersättning. De helger som du är anställd för att sköta skolans hästar finns möjlighet att ta med egen häst och stalla upp den på Riddersberg.

Kostnad om du har med eget foder 

För ponny 40 kronor/dygn och för stor häst 50 kronor/dygn.

Kostnad inklusive foder

Om ponnyn/hästen äter skolans foder är kostnaden 60 kronor/dygn för ponny och 70 kronor/dygn för stor häst.

Egen häst på ridlektion under skoltid

Om du har en lämplig häst kan du vid vissa tillfällen rida din egen häst på din ridlektion i skolan. Vill du göra detta måste du alltid fråga berörd ridlärare först.

Gratis träningsmöjligheter

Alla elever på skolan får rida i skolans ridhus, på vår utebana, på våra ridvägar och på travbanan utan några extra kostnader såsom anläggningskort, manegekort eller liknande. Skolan disponerar ridhuset mellan klockan 07.00-16.00 och därefter brukar det vara ledigt för de som har ridhuskort. Viktigt är att du alltid går in och tittar så att inget annat är bokat. 
Riddersbergs ridhuskalender