Skolmaten

Skolmatsalen på Tenhults naturbruksgymnasium är ljus och bjuder på en vacker utsikt genom stora panoramafönster.

Här serveras förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfrukt. För elever som bor på skolans internat serveras även frukost och kvällsmat, medan kvällsmackan serveras i fritidslokalen på internatet.

Måltid Klockan
Frukost 07.25–07.55
Fika 09.15–09.40
Lunch 11.15–12.30
Frukt ca 13.30
Kvällsmat 16.45–17.30     

Skolans kök är idag inte anpassat för att laga större mängder mat, något vi arbetar på att förändra inom de närmaste åren. Fram till dess köper vi lunchen från produktionsköket Ryhov. Kvällsmat, och för de elever som önskar vegetarisk kost, tillagar vi själva. Givetvis ordnar vi även annan specialkost om så behövs. Skolan erbjuder näringsriktig mat och vi klarar uppsatta mål för såväl KRAV som ekologisk. Mer information om vårt miljöarbete, miljö och hållbar utveckling på Tenhults naturbruksgymnasium.

De elever som läser inriktning häst har delar av sin undervisning förlagd till skolans hästanläggning i Riddersberg. På anläggningen har vi en egen matsal där eleverna fikar och äter lunch. Ett paradis för hästentusiasten då de samtidigt som de fikar eller äter lunch kan titta ut över en av nordens största ridhus. 

Eleverna har givetvis inflytande över såväl matsal som vad som serveras. Detta sker genom våra skolkonferenser och genom skolans lokala Friends.