Nyheter från Tenhults naturbruksgymnasium

Instruktör inom växtodling sökes

Delar av plogblad på traktor och plogad mark och fält i bakgrunden.

Vi söker dig som har god teoretisk och praktisk kunskap om modern ekologisk växtodling. Du trivs med att arbeta med ungdomar och deras utbildning och är duktig på att förklara på ett pedagogiskt sätt.

Klartecken för nytt stall på hästanläggningen Riddersberg

Ritning på nya stallet på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning i Riddersberg.

Nu har Tenhults naturbruksgymnasiums fått klartecken för att bygga ett helt nytt och modernt stall på skolans hästanläggning i Riddersberg. Går allt enligt planerna kommer det nya stallet att stå klart redan under nästa vinter.

Djurvårdare för en dag – aktivitet för högstadieelever

Närbild på händer som håller i en skäggagam.

För dig som snart ska välja gymnasium och som gillar djur... Missa inte att anmäla dig till DJURVÅRDARE FÖR EN DAG på Tenhults naturbruksgymnasium!

Vuxenutbildningar inom trädgård

Glada vuxenelever inom trädgårdsutbildningen på Tenhults naturbruksgymnasium.

Drömmer du om att jobba inom trädgårdsbranschen? Nu är det hög tid att söka till Tenhults naturbruksgymnasiums vuxenutbildningar inom trädgård!

Viktig info till dig med anläggningskort till Riddersbergs ridhus

Bilden föreställer en stort rött häststall som finns på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning Riddersberg.

Under 2018 kommer tillgången till Tenhults naturbruksgymnasiums ridhus på hästanläggningen Riddersberg att vara begränsad på grund av planerad byggnation av ett nytt häststall. Skolans nuvarande stall kommer då att rivas och ett nytt stall uppföras på samma plats.

Gymnasievalet 2018

Elever och lärare tittar på en vägvisare med skyltar över olika yrken inom gröna näringar.

Viktig information, datum och tider inför ditt gymnasieval! Du vet väl om att du har möjlighet att söka till Tenhults naturbruksgymnasium oavsett vart du bor! Vi har samverkansavtal med alla kommuner i Jönköpings län, men även om du bor utanför länet kan du söka till vår skola via frisök!

Forskningsprojekt: Framgångsfaktorer i undervisning

Therese Magnfält, hästlärare på Tenhults naturbruksgymnasium, Katarina Haraldsson vetenskaplig ledare på FoUrum utbildning Region Jönköpings län och Åsa Hirsh, lektor i pedagogik och arbetar med forskning vid Jönköping University.

Under tre års tid kommer ett forskningsteam att studera Tenhults naturbruksgymnasiums undervisning i ett projekt om framgångsfaktorer i undervisning.