Legitimerad psykolog/ PTP-psykolog

Beroendemottagningen i Jönköping

Till beroendemottagningen i Jönköping kommer personer som har en diagnosticerad beroendeproblematik och psykiatrisk sjukdom. Vi strävar efter en helhetssyn på individen och vill medverka till en ökad livskvalité för våra patienter.  Vi söker nu dig som vill ingå i en kompetent och varm arbetsgrupp och med kunskap samt energi bidra i det dagliga arbetet så väl som utvecklingsarbetet på vår mottagning

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad psykolog alternativt PTP-psykolog med psykologexamen, med intresse av beroendevård. Erfarenhet av psykiatri och neuropsykiatri är meriterande. Tjänsten är tillsvidare, på heltid med start enligt överenskommelse. För PTP gäller anställning på 12 månader men med goda möjligheter tillsvidareanställning. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett varierat arbete med stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett öppet och positivt arbetsklimat. Du får arbeta självständigt så väl som i nära samarbete med kollegor. Möjlighet till vidareutbildning och extern handledning finns, samt viss flexibilitet i upplägg av arbetsuppgifter.

Som PTP-psykolog ingår även handledning, både externt och från mottagningen. Du kommer ingå i Region Jönköpings PTP-program, som är ett gediget program med kunniga föreläsare och kontinuerliga träffar med andra PTP-psykologer i vårt län. En gång varje månad träffas alla PTP-psykologer i seminarieform med föreläsningar och diskussioner där erfarna psykologer medverkar. Varje år arrangeras Mentorsdagen, med professionsrelaterat tema, då PTP-psykologerna bjuds in tillsammans med sina handledare. Inom ramen för programmet erbjuds möjlighet till studiebesök för att även ge inblick i andra professionskollegors verksamhetsområden. 

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av behandlings- och utredningsarbete. Behandlingsarbetet riktas främst mot patienternas psykiatriska sjukdom men kan även innefatta motivationsarbete till drogfrihet samt återfallsprevention. Utredningsarbetet avser i första hand neuropsykiatriska utredningar, vilka ofta sker i samarbete med arbetsterapeut och läkare, men även utredning av personlighetssyndrom. Du kommer också att göra bedömningar av beroendeproblematik och psykiatrisk sjukdom. Nära samarbete sker också med BOP – kommunens och landstingets gemensamma verksamhet för personer med samsjuklighet avseende alkohol-/drogberoende och svår psykisk sjukdom. Utöver detta kommer du även få möjligheten att ingå i mottagningens utvecklings- och förbättringsarbete.

För att du ska trivas hos oss

För oss är det viktigt att du tar ansvar för din uppgift och planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har god självinsikt, är trygg i din roll, och har lätt för att samarbeta. Du behöver vara flexibel och ha ett visst mått av tålamod. Du kan avgränsa dig och har ett professionellt förhållningssätt i svåra situationer. Du tilltalas av ett tvärprofessionellt arbetssätt samt är intresserad av utvecklings-och förbättringsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detta värderar vi högt

Vi arbetar personcentrerat med patientens bästa i fokus. I vår verksamhet värdesätter vi medarbetare som önskar utveckla sin profession samt vill medverka i klinikens utveckling och framtid. Vår klinik eftersträvar mångfald ur alla perspektiv.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Peter Tudén, tfn 010-242 30 45 eller leg psykolog Anna-Maria Arnström, tfn 010-242 33 64. Facklig företrädare för SACO är Matilda Öien, tfn 010-242 56 51.

Sista ansökningsdag är 17 juni. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan! 

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Legitimerad psykolog/ PTP-psykolog Tillbaka till lediga jobb