Kurator

Habiliteringscentrum, Jönköping

Är du kurator och söker ett utmanande arbete i en ansvarsfull verksamhet? Barn- och ungdomshabiliteringen i Jönköping är platsen för dig!

Vi söker

Vi söker någon som med engagemang och drivkraft vill ta sig an varierande och utmanande uppgifter. Du behöver ha en socionomexamen och gärna erfarenhet från arbete med barn samt personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en chans att göra skillnad. Hos oss på Barn- och ungdomshabiliteringen får du bidra med din kunskap till att hjälpa människor i behov av stöd. Tillsammans i tvärprofessionella team tar ni er an utmaningar som kräver samarbete, struktur och tålamod.

Det här får du arbeta med

Du är en del av ett neuropsykiatriskt team för barn och ungdomar i skolåldern. Teamet består av arbetsterapeut, dietist, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska, specialpedagog och vårdadministratör. Som kurator inom habiliteringen svarar du för den psykosociala specialistkompetensen i teamet. Kuratorn arbetar rådgivande och stödjande för barn, ungdomar, föräldrar och nätverket. Kuratorn samverkar med andra samhällsorgan så att samhällets sociala resurser integreras i arbetet med personen och familjen. I arbetet ingår att medverka i utbildningar, exempelvis föräldrautbildning.

För att du ska trivas hos oss

För att du ska trivas hos oss bör du kunna ta emot och förmedla information på ett bra sätt. Du kommer arbeta med människor i olika situationer och med i olika förutsättningar vilket sätter krav på din empatiska förmåga samt kulturella medvetenhet.

Detta värderar vi högt

Grunden för vårt arbete är mötet med barn, ungdomar och vuxna som kommer i kontakt med oss utifrån sina individuella behov av habilitering. Vår utgångspunkt är alla människors lika värde. Det innebär att vi möter alla utifrån individens unika livssituation och förutsättningar. Vi bygger vår verksamhet genom meningsskapande möten. Medskapande, meningsfullhet och kvalitet är våra kärnvärden, som är viktiga och ledande för oss. Allting mynnar ut i vår vision; Ett bra liv i en attraktiv region för alla.

Så här gör du om du är intresserad

Vid frågor är du välkommen att kontakta Enhetschef Mårten Ärlig, 010-2424335. Kurator Berit Lyth, 010-2424354. Facklig representant för SACO, Karin Åhlin, 010-2424342. Facklig representant för Vision, Evelina Alenäs, 010-2425250.

Sista ansökningsdag är 2017-09-27. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Kurator Tillbaka till lediga jobb