Tillgänglighets- och bemötandepriset till Bra Liv vårdmottagning

Tillgänglighets- och bemötandepriset till Bra Liv vårdmottagning

Representanter från Vårdcentralerna Bra Liv tar emot tillgänglighets- och bemötandepriset.
Tillgänglighets- och bemötandepriset delades ut hos Funktionsrätt Jönköping och på plats fanns Leena Tjärnén, verksamhetschef och distriktssköterska på Bra Liv vårdmottagning vid City Gross, och Michaela Brusberg som är informatör hos Vårdcentralerna Bra liv. Foto: Christoffer Hägg

Bra Liv vårdmottagning på Asecs-området får ta emot Jönköpings kommuns Tillgänglighets- och bemötande­priset för 2022. Ur motiveringen går det att läsa att mottagningen ”finns där människor finns och som ger service på dina villkor”.

Jönköpings kommun har delat ut Tillgänglighets- och bemötandepriset sedan 2017 till organisationer eller företag som har ansträngt sig extra för att bli mer tillgänglig. Vinnaren tillkännages i samband med Internationella Funktionshinderdagen, som i år är den 3 december. Bra Liv vårdmottagning vid City gross delar på årets pris tillsammans med Malmborgs Konditori och Bageri.

– Priset var överraskande! Det är sällan att man blir uppmärksammad utanför regionen. Vi har en fördel att det ligger där det ligger. Vi har öppet när det är som mest folk i affären. Det har varit väldigt lätt att samarbeta med City gross, säger Leena Tjärnén, verksamhetschef och distriktssköterska på Bra Liv vårdmottagning.

Vinnarna får dela på 10000 kronor och priset delades ut hos Funktionsrätt Jönköping. Förutom Leena Tjärnén så arbetar även kollegan Pia Birath Moberg vid mottagningen men hon kunde inte närvara vid utdelningen.

– Bra Liv vårdmottagning är en lite ovanlig pristagare i sammanhanget. Ibland är vårdcentraler inträngda i byggnader och det är hissar och annat. Och plötsligt så finns det ett ställe som ligger på markplan och som går att besöka när man gör andra inköp. Det är ett bra initiativ från regionen som är värt att uppmärksamma, säger Anders Samuelsson (C), prisutdelare och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Jönköpings kommun har fått in rekordmånga nomineringar för årets pris och valde att låta två verksamheter dela på utmärkelsen eftersom båda har ansträngt sig extra. Juryn för priset består av kommunalråd, stadsbyggnadsnämndens ordförande, tjänstepersoner som jobbar med tillgänglighetsfrågor samt representanter från Funktionsrätt Jönköping.

Juryns motivering
Vårdcentralen Bra Liv är en av landets första vårdcentraler som finns där människor finns och som ger service på dina villkor. Kom när det passar dig oavsett vem du än är. Verksamheten har gjort ansträngningar gällande tillgängligheten och vi hoppas att ni fortsätter att arbeta för att fler ska kunna ta del av er service.   

 

TEXT: Christoffer Hägg