Planerad sjukvård fortsätter genomföras när konfliktåtgärder träder i kraft

Planerad sjukvård fortsätter genomföras när konfliktåtgärder träder i kraft

SKR, Sobona och Vårdförbundet har inte kommit överens om nytt kollektivavtal om lön och allmänna anställningsvillkor. Vårdförbundet har därför valt att gå ut i konflikt och åtgärderna träder i kraft klockan 16.00 torsdag den 25 april. Oavsett konflikt kommer planerad sjukvård att fortsätta genomföras i största möjliga utsträckning.

Region Jönköpings län har invånarnas uppdrag och politikens mandat att bedriva bästa möjliga hälso- och sjukvård – och det gäller oavsett konflikt. Region Jönköpings läns utgångspunkt är därför att kunna upprätthålla verksamheten på ett sätt som gör att stridsåtgärderna drabbar invånarna så lite som möjligt. Det innebär att planerade operationer samt planerad mottagnings-, vårdavdelnings- och akutverksamhet kommer att fortsätta genomföras i största möjliga utsträckning.

För att klara av planerad och nödvändig sjukvård kommer Region Jönköpings län att behöva göra schemaändringar eller förflytta medarbetare. För att inga patienter ska påverkas kommer verksamheterna att behöva hjälpa varandra. Om det är akuta situationer som innebär fara för patienterna kan Region Jönköpings län behöva beordra om skyddsarbete.

Kontakt

Mediefrågor hanteras av HR-direktör Patrick Nzamba som nås via presstjänsten.

Frågor och svar om Vårdförbundets konflikt på SKR.se (Extern länk)