Värnamo sjukhus blev Årets tillväxtprofil

Två kvinnor och tre män står tillsammans med blommor och diplom
Regiondirektör Agneta Jansmyr, sjukvårdsdirektör Agneta Ståhl och verksamhetschef Magnus Cernerud (med diplomet) tog emot utmärkelsen Årets tillväxtprofil till Värnamo sjukhus, utdelat av Värnamo kommun, representerat av näringslivsutvecklare Mikael Karlsson och kommundirektör Ulf Svensson. Foto: Stina Gof/Värnamo kommun

Värnamo sjukhus har stor betydelse för tillväxten i Värnamoområdet. Det anser Värnamo kommun som valde att utse sjukhuset till pristagare i kategorin ”Årets tillväxtprofil” när årets näringslivsgala i Värnamo hölls på fredagskvällen 5 april 2019 i Gummifabriken, Värnamo.

Vid årets näringslivsgala delades det ut pris till Årets samverkansföretag, Årets student, Årets UF-företag, Årets företagare, Årets marknadsföringsinsats, Marknadshornet, Årets arbetsgivare, Årets nytänkare samt till Årets tillväxtprofil.

– Årets tillväxtprofil är instiftat för att lyfta fram goda exempel på personer, företag, föreningar eller organisationer, som i sina framgångar och hårda arbete främjar Värnamo kommuns tillväxt och bidrar till visionen: Värnamo – den mänskliga tillväxtkommunen – 40 000 invånare 2035, förklarade Mikael Karlsson, näringslivsutvecklare och företagslots på Värnamo kommun. Vi vill trycka på tillväxt. Vi behöver det för att få underlag till kommunal service och bredd i näringslivet. Årets vinnare är Värnamo sjukhus, förklarade han.

”Bästa sjukhus” i januari

Så sent som i slutet av januari 2019 fick Värnamo sjukhus en förstaplats i tidningen Dagens Medicins jämförelse ”Bästa sjukhus”, i klassen ”Bästa mellanstora sjukhus”, när de medicinska resultaten jämfördes med övriga sjukhus.

I fredags kväll var det dags för Magnus Cernerud, verksamhetschef för medicin-och geriatrikkliniken och akutkliniken, att tillsammans med sjukvårdsdirektör Agneta Ståhl, att äntra scenen på näringslivsgalan för att ta emot pris i form av blommor, diplom och check på konstverk. På plats fanns också regiondirektör Agneta Jansmyr.

”Viktig medspelare för utvecklingen”

– Det är fantastiskt roligt att få detta pris för vårt sjukhus – ert sjukhus. Vi har en fantastisk verksamhet med engagerade medarbetare och chefer och vi är glada för att få representera den gruppen idag, konstaterade Agneta Ståhl. Värnamo sjukhus är en viktig medspelare för att utveckla framtidens Värnamo. Så stötta vårt sjukhus och tala väl om det, det är jätteviktigt för att utveckla sjukhuset och kommunen, uppmanade hon.

"Viktig faktor för kommunens utveckling"

Juryn för Årets Tillväxtprofil består av representanter från Värnamo kommun, som utsåg Värnamo sjukhus till vinnare med motiveringen:

”För att verksamheten skapar attraktivitet på flera olika sätt. Den utgör en viktig faktor för kommunens utveckling och välstånd – och faktiskt överlevnad. För att organisationen driver ett konsekvent förbättrings- och kvalitetsarbete som genererar både ett stort antal arbetsplatser, samtidigt som den skapar trygghet för alla invånare i Värnamo kommun med omnejd. För att man aktivt samverkar med både näringsliv och kommun, i synnerhet när det gäller den så viktiga gemensamma utmaningen i att hitta kompetenser. Rätt och slätt, för att de är bäst i Sverige på det de gör!”