Välkommen till medicin- och geriatrikveckan på Höglandssjukhuset i Eksjö 19-29 oktober

Personer sitter på stolar och gör rörelser i "dans för oss med Parkinson".
19-29 oktober arrangeras medicin- och geriatrikveckan på Höglandssjukhuset. Då har allmänheten möjlighet att lyssna på ett 40-tal spännande och intressanta föreläsningar om till exempel diabetes, ALS och Parkinsons sjukdom. För personer med Parkinsons sjukdom är ”Dans för dig med Parkinson” (bilden) ett inslag. Foto: Johan W Avby

Den 19-29 oktober 2018 är alla invånare välkomna till aulan på Höglandssjukhuset i Eksjö för att lära sig mer om en mängd olika sjukdomar och behandlingar. Ett 40-tal spännande och intressanta föreläsningar genomförs om allt från diabetes, ALS och hjärtinfarkt till njurtransplantationer, Parkinsons sjukdom och inflammatoriska tarmsjukdomar.

Det är bland annat medicin- och geriatrikklinikens läkare, sjuksköterskor och undersköterskor och ett antal patienter som håller i föreläsningarna.

Medicin- och geriatrikkliniken på Höglandssjukhuset bedriver vård med sex olika inriktningar: dialys, endokrinologi och hematologi (diabetes, sköldkörtelsjukdomar, blodsjukdomar med mera), geriatrik (åldrandets sjukdomar) hjärtsjukvård, mag-tarmsjukdomar och neurologi (sjukdomar i nervsystemet).

Välkommen till sjukhusets aula

Alla programpunkter under medicin- och geriatrikveckan genomförs i sjukhusets aula, som ligger nära Café Linnean. Gå in via sjukhusentrén vid Tallvägen, gå en trappa upp och följ sedan den stora korridoren bort till Café Linnean. Gå därefter rakt igenom caféet för att komma till aulan

Programmet genomförs under dessa dagar:

  •  Fredag den 19 oktober: endokrinologi och hematologi
  •  Måndag den 22 oktober: neurologi
  •  Onsdag den 24 oktober: hjärtsjukvård
  •  Torsdag den 25 oktober: dialys
  •  Fredag den 26 oktober: geriatrik
  •  Måndag den 29 oktober: mag-tarmsjukdomar och lungsjukdomar

Programmet finns också på:

http://plus.rjl.se/medicinochgeriatrikveckan(Extern länk)

Kostnadsfritt och ingen föranmälan

Alla programpunkter är helt kostnadsfria. Ingen föranmälan behöver göras.
Välkommen!