Välkommen till klimatveckan 4–11 september

Hand som pekar mot blå himmel. Texten lyder Innovation, klimat & framtid. Klimatveckan 4-11 september 2019.
Foto: Länsstyrelsen i Jönköpings län

4–11 september arrangeras klimatveckan – en av länets största händelser inom klimatarbete. Veckan kommer att fyllas med massor av aktiviteter och inspiration!

Varje år ökar mängden deltagare och arrangörer under en av årets viktigaste veckor – klimatveckan. Solceller, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation, prisutdelning, solbilstävling och mycket mer står på programmet. Allt är kostnadsfritt.

Under veckan arrangerar Energikontor Norra Småland, som är en del av Region Jönköpings län, ett seminarium om energieffektivisering i fastigheter. Är du tävlingssugen kan du senare i veckan utmana kommuner och regioner i hållbart resande på arbetsplatser. Och missa inte rundvandringen på Ryhovsområdet, där vår landskapsingenjör Robert Burman visar upp hur sjukhusområdet har klimatsäkrats för att klara kommande intensiva ”100-årsregn”, likt det som drabbade området 2013.

Klimatprisets vinnare utses

Under klimatsveckans första dag, 4 september, utses årets vinnare av klimatpriset. Vi är stolta över att två av våra satsningar är nominerade till priset: Tenhults naturbruksgymnasium som har fullt fokus på praktiskt hållbarhetsarbete och Jönköpings Länstrafik som ökar användningen av förnybara drivmedel.

Hela programmet för klimatveckan finns på Klimatrådets webbplats.

Klimatveckan 2019, Klimatrådets webbplats (Extern länk)

Om klimatveckan

Klimatveckan arrangeras sedan 2014 av Klimatrådet som Region Jönköpings län är en del av. Syftet med Klimatveckan är att sprida kunskap, inspirera och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet med målet att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän. Det innebär att länet producerar mer förnybar energi än vad som förbrukas.