Stolt firande av länets sjukhus

Många medarbetare var med vid prisceremonin i aulan på Värnamo sjukhus.
Många medarbetare var med vid prisceremonin i aulan på Värnamo sjukhus. Foto: Johan W Avby

Personal från hela Värnamo sjukhus strömmade idag på morgonen in i aulan där det bjöds på bubbel och tårta. Under en ceremoni fick företrädare för hälso- och sjukvården i Region Jönköpings län vara med och ta emot priset för bästa mellanstora sjukhus 2018.

Den goda förlossningsvården var en bidragande orsak till att Värnamo sjukhus kom etta i Dagens Medicins mätning. Christina Gunnervik som är verksamhetschef på kvinnokliniken på Värnamo sjukhus är insvept i glittriga serpentiner som lockar sig runt halsen.

– Jag är andlös och stolt över att få jobba här, säger hon.

– Vi tittar på vilka som ligger bäst till inom olika områden. Sedan tar vi de bästa idéerna. Nu har vi fått återkoppling och vet att vi är duktiga.

Läs mer om firandet i Värnamo här

På Höglandssjukhuset i Eksjö firades det också stort. Från en nivå långt från pallplats har Höglandssjukhuset i Eksjö genom åren klättrat stadigt i tidningen Dagens Medicins rankning, till att vara bubblare och förra året sjätte plats. I år var det dags att bli det näst bästa mellanstora sjukhuset med imponerande och jämna resultat!

- Detta är förstås ingen slump. Höglandssjukhuset har gått som en raket och det beror på hög kompetens och ett jättestort engagemang hos alla medarbetare, säger regiondirektör Agneta Jansmyr. Det beror i sin tur på att vi arbetar med förbättringar sedan länge och uthålligt och vi fortsätter med det. Det är inte heller någon enkel konkurrens i den här gruppen. Andra sjukhus blir också bättre, så det gäller att vara bäst på att förbättra, och det är ni verkligen.

Vid lunchtid var det dags för medarbetare på Höglandssjukhuset att samlas för att fira och ta emot hyllningar från sjukvårdens ledningsgrupp.

Läs mer om firandet i Eksjö här